logo skc

Миахел Раковиц о колонијализму, рату, стварању непријатеља и пљачки музеја
УТОРАК, 3. ЈУЛ У 19.30 ВЕЛИКА САЛА
КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
РОК ЗА СЛАЊЕ РАДОВА: ДО 10. ЈУНА 2024.
40 ГОДИНА ИСТРАЈНОСТИ
МИМАРТ 40
ЦИКЛУС ИЗЛОЖБИ: АФИРМАЦИЈА МЛАДИХ / СТУДЕНТСКЕ ИЗЛОЖБЕ
ДО 3. ЈУНА

Изложба студената модула Примењено вајарство, Факултета Примењених Уметности

c_1100_0_16777215_00_slike_24_06-07_modula-primenjeno-vajarstvo_20240408_120154_17.jpg

СРЕДА, 19. ЈУН У 19.00

Студенти модула Примењено вајарство током студија изучавају обимну и специфичну ликовну материју у три области: скулптура у простору и архитектури – скулптура која чини интегрални део архитектуре, урбаних и слободних простора; меморијална скулптура – скулптура меморијалног обележавања историјских збивања и личности – од најједноставнијих скулпторских облика, до сложенијих споменичких и просторних захвата у овој области; ситна пластика и медаљерство.

На овој изложби приказани су радови студената IV године основних студија из класе Вукашина Миловића: Данице Рајић, Дмитре Кундачине, Марије Јовановић, Милене Ђукић, Милене Живковић, Саре Павловић, Вука Шћепановића, Дамјана Божовића, Марка Блануше, Петра Божовића, који су настали у оквиру наставе на факултету. Изабрани радови пружају увид у разноврсност идеја и различитост у идејном приступу при реализацији, од фигуративног вајарства, до апстраховане форме. Скулптуре су настале и техником непосредног извођења у различитим врстама материјала, али и поступком рада у глини, одливених у гипсу,  касније и у металу.

Слободно и неочекивано поигравање ликовним елементима у представљеним скулптурама показује постављени захтев ка квалитетној и естетски одређеној реализацији у класичним материјалима (камен, дрво, метал, теракота), у савременим материјалима, као и комбиновањем различитих материјала. Теме и мотиви који се могу уочити проблематизују појединачне односе студената према феномену облика и простора и, генерално, према стварности која нас окружује.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account