logo skc

КОНКУРС МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА СТРИПА 2024.
21. МЕЂУНАРОДНИ САЛОН СТРИПА СРЕЋНА ГАЛЕРИЈА СКЦ БЕОГРАД 26 - 29. 9. 2024.
Гордан Николић - Ретроспективна изложба
ПЕТАК, 10. МАЈ У 19.00 (ТРАЈЕ ДО 28. МАЈА)
ЗАШТО ДОКУМЕНТУЈЕМО СТВАРНОСТ?
УТОРАК, 28. МАЈ У 19.00 МАЛА САЛА
JULYEN HAMILTON „KOAN“
ЧЕТВРТАК, 23. МАЈ У 19.00 ВЕЛИКА САЛА

ŠKOLA PRIMENJENIH UMETNOSTI ŠABAC: „6/25“

sabac_mirjana_jankovic.jpg

 

ČETVRTAK, 15. MART  U  19.00 (TRAJE DO 26. MARTA)

SREĆNA GALERIJA

Ciklus izložbi: Afirmacija mladih
Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti Šabac: „6/25“
kolektivna izložba fotografija
autor postavke: Mihailo Simović
Sekcija za fotografiju i digitalnu grafiku Škole primenjenih umetnosti Šabac, iz godine u godinu okuplja mlade autore, zaljubljenike u ovu vrstu umetnosti, čiju doslednost i kvalitet potvrđuju mnogobrojne nagrade i priznanja koja osvajaju na međunarodnim i republičkim izložbama i smotrama. Njihove radove, različite po atmosferi, osećanju i energiji koju u sebi nose, povezuje posvećenost i istrajnost u istraživanju stvarnosti, kako one vidljive, spoljašnje, tako i one unutrašnje koju u sebi nose i koja ovim radovima i daje bogatstvo i raznovrsnost.
Igre svetlosti i senke, detalji školskog ambijenta i atmosfere rada u Školi primenjenih umetnosti koja ove godine obeležava jubilej – 25 godina postojanja, nesvakidašnji kadrovi gradskih dešavanja i arhitekture, fragmenti lica, koji nas uvode u emotivna stanja nama nepoznatih ljudi, neki su od motiva koji zaokupljaju pažnju polaznika fotografske sekcije i koje beleže na svojim radovima.
Ritam rada sekcije određen je godišnjim programom rada škole, ali i četvorogodišnjim ciklusom školovanja u kom se smenjuju generacije učenika od kojih većina svoje prve korake u fotografiji prave upravo na časovima ove sekcije.
Na ovoj 6. po redu tradicionalnoj retrospektivnoj izložbi Sekcije koja nosi naziv „6/25“, jer ove godine Škola slavi 25 godina postojanja i rada, izlagaće sledeći mladi autori: Anastasija Mitrović, Anđela Obrenović, Danijela Trifunović, Dimitrije Graovac, Ivana Krulj, Isidora Novaković, Jovana Todorović, Katarina Đorić, Mirjana Janković, Petar Jovanović i Ružica Ristivojević.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It
© 2023 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account