logo skc

  

  

 

SUBOTOM I NDELjOM OD PRVA GRUPA 11h DRUGA GRUPA OD13 h

SKC-OVA BESPLATNA ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 GODINA

UPIS POLAZNIKA u SKC-ovu BESPLATNU ŠKOLU STRIPA I ILUSTRACIJE ZA POLAZNIKE UZRASTA OD 7 DO 15 godina starosti, vršiće se od 2. i 3. aprila, pa tokom cele kalendarske, 2022. godine.

PETAK 29. APRIL U 19.00 VELIKA SALA

Đ. Pučini: BOEMI OPERA

Opera „Boemi“ napisana je u četiri čina i predstavlja jedan od najizvođenijih i najuspelijih radova Đakoma Pučinija.

ČETVRTAK, 12. MAJ U 18.00 VELIKA SALA

Vedrana Rudan: Doživotna robija

U najnovijem romanu „Doživotna robija“, prvom posle čak šest godina, Vedrana Rudan piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan.

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA

Koncert studenata trombona

Koncert studenata trombona

PONEDELJAK, 23. MAJ U 20.00 VELIKA SALA Koncert studenata trombona klasa Aleksandra
hostgator coupon codes

Đurđija Jelenković: TESELACIJA U POKRETU performans

img-1c.jpg

PETAK, 13. MAJ U 19.00 VELIKA SALA

Performans je nastao na osnovu prisustva predavanju Filipa Jevtića na Matematičkom institutu SANU kada je stvorena interdisciplinarna ideja korišćenja strukture teselacija za performans i pokret. Vođena ciljem predavanja, umetnica će u ovom performansu, uz pomoć prisustva publike, osnovnim geometrijskim oblicima izgraditi teselaciju u prostoru velike sale SKC-a - koja inače već na samoj podnoj površini poseduje teselaciju.

TESELACIJE U MATEMATICI I UMETNOSTI

„Teselacija (popločavanje) je pokrivanje površine bez rupa i preklapanja unapred zadatim skupom geometrijskih oblika. Neke teselacije dobro su poznate iz svakodnevnog života: šahovska tabla (kradrat popločan manjim kvadratima), pčelinje saće  (površina popločana pravilnim šestouglovima), itd.

Teselacije se prirodno javljaju u umetnosti, pogotovu u mozaiku (mozaik je sam teselacija i sama reč izvedena je iz reči `tesera` koja znači kvadrat, a u mozaiku predstavlja osnovni gradivni blok-kamenčić) i dekorativnoj umetnosti generalno (ornamenti)... “

Đurđija Jelenković je audio-vizuelni umetnik, profesionalni baletski igrač, koreograf, diplomirani i master fizičar smera primenjena fizika i informatika Fizičkog fakulteta u Beogradu i profesor fizike. Stručni saradnik je u oblasti istraživanja umetničke igre i koreografije Srpske akademije nauka i umetnosti.

Pin It
© 2021 SKC Beograd

Please publish modules in offcanvas position.

Studentski kulturni centar - Kralja Milana 48, Beograd

Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account