nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak, 10. mart u 18.30 Novi prostor
john berger 1926 2017 copygovori: Ljiljana Bogoeva Sedlar
Predavanje je omaž evropskom istoričaru umetnosti, slikaru i piscu Džonu Berdžeru, koji je preminuo 2. januara 2017. godine, ali i čitavoj plejadi njemu sličnih ličnosti koje su nas ne tako davno napustile. Pored Eduarda Galeana to su i  Zigmunt Bauman, Fidel Kastro, Hauard Zin, Pit Siger, Augusto Boal... U eri u kojoj se veoma diskutabilne osobe promovišu i pretvaraju u nacionalne uzore i lidere,  neophodno je ukazivati na primere onih koji su pod istim teškim okolnostima pod kojima svi danas živimo uspevali da odole kvarenju bitka, da sačuvaju svoj integritet i ljudsko dostojanstvo i svojim celokupnim delovanjem održe u vidnom polju čovečanstva duhovne i moralne vrednosti koje potvrđuju smisao života i služe kao primer kreativnog, angažovanog života.
Berdžer je našoj publici poznat po trilogiji Tri života Lusi Kabrol, Bilo jednom u Evropi, Ljiljak i steg, koju je objavila Fabrika knjiga; po pozorišnoj predstavi Tri života Lusi Kabrol, rađenoj po njegovom delu, koja je dobila tri nagrade na BITEFu 1996. godine; po filmovima na kojima je sarađivao sa švajcarskim filmskim režiserom Alanom Tenerom, koje smo u neka bolja vremena mogli da gledamo na našoj televiziji; po studiji Sedmi čovek, o životu migranata iz nerazvijenih zemalja koji sedamdesetih godina prošlog veka, kao i danas, posao traže u zapadnoj Evropi... U novije vreme korisnicima interneta Berdžer je mogao biti poznat po učešću, zajedno sa Noamom Čomskim, u programu Vreme krize, koji je 2014. godine organizovao Dartmund univerzitet u SAD. Urugvajac Eduardo Galeano je u svetu najpoznatiji po knjizi Otovrene vene  Latinske Amerike, koja kod nas nije prevedena. Našoj javnosti predstavljaju ga prevodi njegove sjajne knjige o fudbalu, i prevod knjige Biti kao oni: kultura mira i neokolonijalizam. Predavanje će se osvrnuti i na njihova manje poznata dela, ukazati na sličnosti koje postoje u njihovim ocenama svetske situacije i istaći šta sve, u vreme ratova i raskola, po mišljenju Berdžeru i Galeanu, može da nas miri i spaja.

eduardo galeano

Pin It