nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak 3. mart u 18.30 mala sala
botanicka bastaučesnici: Rade Milić, arheolog, Miodrag Simović, student antropologije, Centar za urbani razvoj
Pričaće se  o podzemlju Beograda, njegovom istorijskom aspektu i kulturnom i turističkom potencijalu. U vezi sa ovom temom govoriće se i o  beogradskim urbanim legendama. Predavanje obuhvata tri grupe objekata: antički sloj (kao što je rimska grobnica u Brestoviku, njene karakteristike i značaj, kao i legende vezane za nju i za termin "rimsko" u našoj usmenoj tradiciji); lagume i druge podzemne objekte građene u Beogradu u periodu od XVIII do XX veka; vojno nasleđe XX veka (bunkeri, skloništa i komande II svetskog rata i Hladnog rata, kao i međuratnog perioda između I i II svetskog rata). Deo predavanja biće posvećen urbanim legendama i predanjima koja su nastala oko podzemnih prostora, kao što je legenda o beogradskim svecima, o tunelu ispod Save koji povezuje Beograd i Zemun, blagu Karađorđevića skrivenom u Rimskom bunaru...   Vizualizacija teme fotografa Slobodana Stanišića, omogućiće da se doživi, shvati i oseti blago koje se krije pod našim gradom.

 TAJANSTVENI PODZEMNI PROSTORI BEOGRADA  TAJANSTVENI PODZEMNI PROSTORI BEOGRADA  TAJANSTVENI PODZEMNI PROSTORI BEOGRADA

Pin It