nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 22. mart u 19.00 mala sala
rec pod okriljem poetike koricerazgovor povodom knjiga
Učestvuju: Ana Gvozdenović, Radivoje Mikić, Jelica Živanović; moderator: Vesna Kapor
Knjiga prof. Radivoja Mikića Iz neizrečja u reč, samim naslovom izvedenim iz stihova Momčila Nastasijevića, ukazuje na nastojanje autora da „analitički priđe pesničkom tekstu blizu onoliko koliko je neophodno da on počne da nam govori prevashodno svojim poetičkim svojstvima ali i svojim morfološkim karakteristikama”. U ogledima okupljenim u ovoj knjizi nekada preteže nastojanje da se rasvetli sam pesnički postupak i oblik kojima autor – ne slučajno odabrani pesnik – pribegava, a nekada napor da se što preciznije razume semantički aspekt izabranog pesničkog teksta.
U Biblioteci Posed poetike (Narodna biblioteka „Stefan Prvovenčani”) u 2016. godini objavljene su knjige profesora beogradskog Filološkog fakulteta dr Radivoja Mikića i dr Aleksandra Milanovića.

rec pod okriljem poetike korice

Pin It