nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

četvrtak, 8. maj 2014. u 20.00 velika sala / premijera
petak, 9. maj 2014. u 20.00 velika sala / repriza
MimartPredstava „Plivati uz reku” govori o putu Teatra MIMART, o svima nama koji dugo istražujemo, o mladim umetnicima koji su se skoro priključili i počeli da grade svoje umetničke puteve, o mapiranju savremenih pogleda i alternativnih načina rada. Reka je baš kao čovekova biografija, od izvora do ulivanja: prirodno nastaje, ima svoj izvor, uvećava se, negde ponire, nekad se izlije, u nju se ulivaju druge reke i potoci, ima svoja ostrva i na kraju se uliva. Njena snaga je promenljiva, može biti blaga i gnevna, može biti mirna i uzburkana, zaustavljena i iskorišćena, ali ona uvek ima svoj tok, svoj smer. Teško je plivati uzburkanom rekom, a posebno kada se pliva uzvodno. Predstava se bavi fenomenom toka, neprekidnog kretanja tela, pojava
i objekata. Scena postaje prostor unutrašnje istine, talenta i upornosti umetnika, duhovnog puta koji oslobađa kreativnost i iskrene priče svakog pojedinca. Umetnost ima moć da menja ljudske živote te je ova predstava konceptualna analiza fenomena života umetnika koja otvara pitanja za gledaoca, ali odgovora koji se množe u nova pitanja.
Lično iskustvo savremenog umetnika postaje danas važno za opstanak, kako umetnika, tako i savremenog pozorišta. Put umetnika povezuje stvaralaštvo sa duhovnošću jer pokazuje kako da uronite u izvor.
Učesnici u predstavi: koncept i režija: Nela Antonović; akteri: Tanja Damjanovski, Anja Nikolić, Nikola Vranić i Đurđa Pavlović; izbor muzike i glas uživo: Teuta Asllani; dizajn svetla: Lidija Antonović; kostim: Anđelija Marković; video art: Kristina Drašković Bočkov i Lidija Antonović

Pin It