nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 25. mart 2014. u 19.00 Novi prostor
Rock dizajnCiklus predavanja o popularnoj kulturi
Dragan Jovanović, sociolog kulture
Rok kultura je fenomen koji traje već više od 50 godina. Prešavši put od potkulture (stila i načina života) početkom 60-ih, vezan uz muziku mladih i muzičku industriju, postao je ne samo kulturni i estetički fenomen već je poprimio i šire socijalne i antropološke okvire. Ova kultura postala je duh vremena druge polovine XX veka koji ima svoje socijalne i istorijske korene.


Predavanja kroz ciklus o rok kulturi, kao popularnoj kulturi, obuhvataju ne samo teme prožimanja sa klasičnom kulturom, već i uticaje koji je rok kultura izvršila na dizajn, scenski performing i body art.
Rok kultura je integrisala mnogobrojne umetničke prakse i estetike klasične umetnosti, avangarde i post avangarde stvarajući hibridne forme u grafičkom, industrijskom, modnom i video dizajnu. Takođe je razvijajući vlastite scenske nastupe koristila iskustva pozorišta, hepeninga i karnevala stvarajući spektakularne scenske performinge. Body art je kao umetnost tela i deo konceptualne umetnosti integralni deo rok kulture  kroz koje se razvijaju i istaržuju savremene teme nasilja, otpora, seksualnosti...

Pin It