nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

četvrtak, 2. jun u 19.00  (traje do 16. juna)
DRAGAN JOVANOVIC 1Dragan Jovanović rođen je u Gospiću 1964. godine. Studirao je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se uporedo ikonopisom, crtežom i slikarstvom. Ikonopis radi kao samostalni majstor od 1993. godine. Izražava se crtežom prevashodno u tehnikama pera i laviranog tuša. Slike radi jajčanom i uljanojajčanom temperom na drvenom nosiocu. Izlagao je  na deset samostalnih i isto toliko kolektivnih izložbi u Čačku, Beogradu, Inđiji, Gornjem Milanovcu, Prokuplju, Jagodini, Kopenhagenu i Madridu. Dragan Jovanović je i autor ikonostasa u Manastiru Sretenje na Ovčaru, Čačak; u Hramu Uspenja Prevete Bogorodice, Gold Coast  u  Australiji i u Hramu Svetog Nikole, Brisbane u Australiji.
Miodrag Danilović o crtežima Dragana Jovanovića, piše: „Nezavisno od slikarskog opusa u kome se susreću tradicionalni likovni medij i osoben, savremen pogled na celokupnost istorijske zbilje i sjaj minulih umetničkih epoha, crteži Dragana Jovanovića čine poseban segment njegove umetničke aktivnosti. Reprezentativni motivi od kojih je satkan njegov likovni vokabular, u mediju crteža se izoluju, stavljaju pod staklo uvećala i podvrgavaju neobuzdanoj igri mašte u kojoj se mešaju organska i neorganska priroda, drevni mitovi i obrisi naše svakodnevice, mehanička priroda igračke i igriva priroda živih stvorova. Jovanovićev bestijarijum nosi pečat hibridnog, kalemljenog, veštačkog, ali ne poseduje demonska svojstva i perspektive koje je iznedrila pregrejana mašta jednog Hijeronimusa Boša, Jovanovićevog dalekog prethodnika na polju iskazanih likovnih istraživanja. Pre bi se dalo reći da su Jovanovićevi hibridi odraz i simbolizacija težnje da se krhka ravnoteža sveta i nežna priroda njegovih stanovnika očuva, čak i po cenu krupnih i intenzivnih transformacija. U vremenu od kojeg takvi preobražaji više nisu uopšte udaljeni Jovanovićev pristup temi i izraz poprimaju pun značaj. Neminovnost preobražaja, konstatovana i prikazana na neodoljiv način, mora imati svrhu koja ne skončava u škripi i kakofoniji, krčanju, šumu, isprekidanosti signala - u mehanicističkom životarenju u svetu uhodanih procedura i bezdušnog automatizma. Preobražaj koji Jovanović priželjkuje je onaj koji čuva suštinsku prirodu svakog oblika i strukture, njegov dinamički potencijal i osobeno dejstvovanje njegove energije. Zbog toga njegovi hibridi i sklopovi plene svojim skladom i sinergijom, i zbog toga njegov crtački opus treba oceniti kao humanu viziju budućnosti izborenu na gorkoj strani iskustva.“

 DRAGAN JOVANOVIĆ  DRAGAN JOVANOVIĆ  DRAGAN JOVANOVIĆ
 DRAGAN JOVANOVIĆ   

Pin It