nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

1 – 4. april Aprilski susreti
1 Marija DjakovicMarija Đaković rođena 1983. godine u Bosanskoj Dubici. Likovne umetnosti studirala na ALU Trebinje pri sveučilištu u Sarajevu gde diplomira  2006. godine. Izlagala je na 13 samostalnih i na brojnim kolektivnim nastupima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj.
... „Marija Đaković, plasirajući siluete nagih tela, istražuje ambivalentnost motiva. Akt predstavlja jednu od glavnih tema njene likovne interpretacije. Marijini aktovi svojevrsni su kontrapunkt kozmetički obrađenim telima koja zadovoljavaju trendove. Nameće se utisak izopačenosti oblika koji se očitava kao psihološko stanje. Figure su depersonalizovane, ali iz gesta im čitamo karakter. Njihovi oblici više ne odražavaju promatranu stvarnost već stav autorke. Preko tela Marija Đaković kao da nam želi kazati da je duša ranjiva i podložna promenama. Jedna promena je ona koja se manifestuje fizičkim razlikama. Druga je mena, takođe čitljiva sa tela, ona koja se očitava duhovnim stanjem. Ove dve mene autorka vešto prepliće, i pred nama se pokazuju tela koja su u isto vreme i opuštena i napeta, mirna i u pokretu. Marija Đaković promatraču se obraća na nivou instinktivnog. Ona nas pretvara u sudionike njenih snova, pušta nas sasvim blizu svojih doživljaja.

 Marija Djakovic  Marija Djakovic  Marija Djakovic

Pin It