nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 1. april u 19.15 (traje do 15. aprila)
DRAGANA KUPRESANIN 2Dragana Kuprešanin (1982) diplomirani je likovni umetnik - specijalista slikarstva (FLU) i diplomirani grafički dizajner (FPU), kao i autorka alternativnog stripa. Do sada je ostvarila osam samostalnih i preko 200 grupnih izlaganja u zemlji i inostranstvu. Publikovala stripove u domaćim i stranim izdanjima. Dobitnica je više prvih nagrada iz oblasti likovne (crtež) i primenjene umetnosti (dizajn, animacija). Član ULUPUDS-a, ULUS-a i USUS-a (po pozivu). Student doktorskih akademskih studija na FPU u Beogradu, gde je i saradnik u nastavi na predmetima crtanje i slikanje.
Serija crteža/stripa – REPRINT / Bajka o kruški i zecu započeta je 2008. godine kao eksperimentalno istraživanje odnosa vizuelnih medija i tehnika i pokušaj da se ispitaju granice likovnih i primenjenih medija (crtež/ilustracija/strip), njihove strukture i karakteristike. Rad je zamišljen kao serija crteža − kadrova koji postavljeni u prostoru u strip table ili kaiševe, grade strip naraciju. Zid galerije postaje tabla ili kaiš stripa, a svako novo izlaganje novi nastavak stripa.
DRAGANA KUPRESANIN 3 Serija je rađena posebnim režimom stilizacije ugljena na natronu, sa kolažiranim i bojenim segmentima, a unutar crteža grade se jukstapozicije upotrebom kineskog pisma za tekst scenarija. Naracija prati odnos dva lika, u izmišljenom i semantički određenom svetu (simbola) koji omogućava doživljaj radnje. Upotreba konvencija strip jezika (filaktere, onomatopeje, kinetički znaci) daje radu i grafičku (ne samo fonetsku) vrednost, a naglašena dvodimenzionalnost kadrova omogućava posmatraču−čitaocu da svaki sloj crteža postavlja kao novi i menja narativni tok.
Serija je prikazivana u strip nastavcima na samostalnim izlaganjima u Beogradu (Galerija Kolarac (2010), Galerija Freedom (2011),  Mala galerija ULUPUDS-a (2012), Galerija SULUJ (2013), a celovito, peto samostalno izlaganje serije u Srećnoj galeriji SKC-a, koje obuhvata kompletan opus od 62 crteža, daje novo i usložnjeno čitanje rada u prostoru koji pruža mogućnost da naracija dobije paralelne vremenske tokove − a da svaki segment tog prostora postane faux terrain i donese nove obrte u stripu. (Dragana Kuprešanin)

Pin It