• 2.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 5.jpg

1 – 4. april
AS 2014 Anamarijamultimedijalni projekat / likovno oblikovanje knjige, ilustracija, crtež, video
Izložba „Moje r'n'r nebo“ predstavlja likovna rešenja za oblikovanje knjige rok poezije od ideje do realizacije. Ovom postavkom biće prikazan kompletan materijal u više likovnih disciplina: kroz crteže u kombinovanoj tehnici, male crteže, ilustracije, fotografije, video animaciju i samu knjigu – bibliofilsko izdanje kao objekat.
„Rokenrol je stav, ideal, žeđ za slobodom i boljim svetom. Rokenrol stremi ka prepoznavanju, povezivanju, komunikaciji. To je muzika koja prelazi granice, osvaja prostore duha i svesti. Rokenrol je ritam srca, ritam života. Rokenrol je u jednom trenutku u potpunosti postao i ritam mog života. Radeći nekoliko godina kao koncertni rok fotograf bila sam foto-dokumentarista i svedok mnogih društveno značajnih događaja


Želeći da kroz svoju prizmu likovnog stvaraoca sačuvam te rok momente i nesvakidašnju energiju kojom sam bila okružena, predstavljam svoj omaž rokenrol sceni sa naših ex-ju prostora i podsećanje na ljude bez čijeg postojanja mi danas ne bismo bili kakvi jesmo. Svoji, drugačiji, uporni, pravični i nezaustavljivi.
Ilustracija za rok poeziju kojom se trenutno bavim jeste novi kompleksniji izraz koji u sebi sublimiše likovne medije kojima se godinama bavim (crtež, fotografiju, slikarstvo, grafički dizajn) i sva moja stremljenja (...)
AS 2014 Anamarija-VartabedijanKnjiga prati formu harmonike, rasklapa se, ne zaustavlja se, širi se kao zvuk. U knjizi su ilustrovane pesme: „Nebo“ Električnog orgazma, „Sunce u noći“ grupe Fit, „San“ od Starfakersa, ,,Ima nas“ od Goblina, „Nafta“ od grupe Let 3, „Mir no Alternativ“ od Kud Idijota, „Bluz Gnjus“ od Buldožera i „Mislim dakle postojim“ grupe S.U.S.
Video animacija ilustracija jeste još jedan deo ovog projekta koji dočarava taj svet i čini da ilustracije ožive“. (izvod iz teksta autorke)
Anamarija Vartabedijan rođena je 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu januara 1998. godine. Novembra 2001. magistrirala je na slikarskom odseku – smer mozaik, kod prof. Branka Miljuša, FLU u Beogradu. Od 1998. član je ULUPUDS-a, u dizajn sekciji. Od 2001. član je ULUS-a u slikarskoj sekciji. Grafičkim dizajnom bavi se od 1994. god. Član je Umetničkog saveta ULUPUDS-a za 2012/14. godinu.
Priredila je dvadeset i šest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta izlagala je sa porodicom Vartabedijan u muzejima, galerijama i centrima za kulturu širom Srbije, Crne Gore, i Kulturnom centru „Farinera“ u Barseloni, Španija. Grupno izlaže od 1994. na preko sedamdeset izložbi. Predavač je na predmetima grafički dizajn 1 i 2 na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika.
Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. Urednik je fotografije u nedeljnom rok i art veb magazinu – www.davidsubrock.com
Slike Anamarije Vartabedijan nalaze se u kolekcijama muzeja i kulturnih centara u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Španiji, kao i u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i širom sveta: Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Francuskoj, Španiji, Norveškoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH.

Pin It