nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

1 – 4. april
AS 2014 Anamarijamultimedijalni projekat / likovno oblikovanje knjige, ilustracija, crtež, video
Izložba „Moje r'n'r nebo“ predstavlja likovna rešenja za oblikovanje knjige rok poezije od ideje do realizacije. Ovom postavkom biće prikazan kompletan materijal u više likovnih disciplina: kroz crteže u kombinovanoj tehnici, male crteže, ilustracije, fotografije, video animaciju i samu knjigu – bibliofilsko izdanje kao objekat.
„Rokenrol je stav, ideal, žeđ za slobodom i boljim svetom. Rokenrol stremi ka prepoznavanju, povezivanju, komunikaciji. To je muzika koja prelazi granice, osvaja prostore duha i svesti. Rokenrol je ritam srca, ritam života. Rokenrol je u jednom trenutku u potpunosti postao i ritam mog života. Radeći nekoliko godina kao koncertni rok fotograf bila sam foto-dokumentarista i svedok mnogih društveno značajnih događaja


Želeći da kroz svoju prizmu likovnog stvaraoca sačuvam te rok momente i nesvakidašnju energiju kojom sam bila okružena, predstavljam svoj omaž rokenrol sceni sa naših ex-ju prostora i podsećanje na ljude bez čijeg postojanja mi danas ne bismo bili kakvi jesmo. Svoji, drugačiji, uporni, pravični i nezaustavljivi.
Ilustracija za rok poeziju kojom se trenutno bavim jeste novi kompleksniji izraz koji u sebi sublimiše likovne medije kojima se godinama bavim (crtež, fotografiju, slikarstvo, grafički dizajn) i sva moja stremljenja (...)
AS 2014 Anamarija-VartabedijanKnjiga prati formu harmonike, rasklapa se, ne zaustavlja se, širi se kao zvuk. U knjizi su ilustrovane pesme: „Nebo“ Električnog orgazma, „Sunce u noći“ grupe Fit, „San“ od Starfakersa, ,,Ima nas“ od Goblina, „Nafta“ od grupe Let 3, „Mir no Alternativ“ od Kud Idijota, „Bluz Gnjus“ od Buldožera i „Mislim dakle postojim“ grupe S.U.S.
Video animacija ilustracija jeste još jedan deo ovog projekta koji dočarava taj svet i čini da ilustracije ožive“. (izvod iz teksta autorke)
Anamarija Vartabedijan rođena je 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu januara 1998. godine. Novembra 2001. magistrirala je na slikarskom odseku – smer mozaik, kod prof. Branka Miljuša, FLU u Beogradu. Od 1998. član je ULUPUDS-a, u dizajn sekciji. Od 2001. član je ULUS-a u slikarskoj sekciji. Grafičkim dizajnom bavi se od 1994. god. Član je Umetničkog saveta ULUPUDS-a za 2012/14. godinu.
Priredila je dvadeset i šest samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu od 1995. godine do danas. Osamnaest puta izlagala je sa porodicom Vartabedijan u muzejima, galerijama i centrima za kulturu širom Srbije, Crne Gore, i Kulturnom centru „Farinera“ u Barseloni, Španija. Grupno izlaže od 1994. na preko sedamdeset izložbi. Predavač je na predmetima grafički dizajn 1 i 2 na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika.
Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. Urednik je fotografije u nedeljnom rok i art veb magazinu – www.davidsubrock.com
Slike Anamarije Vartabedijan nalaze se u kolekcijama muzeja i kulturnih centara u Srbiji, Crnoj Gori, BiH, Španiji, kao i u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i širom sveta: Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Kanadi, SAD, Francuskoj, Španiji, Norveškoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH.

Pin It