• 4.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg

26. januar – 14. februar
1SEDMAgodisnjaizlradioniceSTRIPAIILUSTRACIJEdJORDJElOBACEVStrip i ilustracija
Otvorena radionica kao i Škola stripa i ilustracije “Đorđe Lobačev” ove godine proslavlja dva jubileja – 20 godina postojanja i 10 godina rada u Studentskom kulturnom centru. Ova izložba predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora

koji su prošli kroz edukaciju ove škole i polaznika aktuelnog programskog koncepta otvorene radionice iz 2011. godine. Otvorenu radionicu u SKC-u posećuju mladi, već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.
Kroz ovaj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama.
Broj učesnika nije ograničen jer je radionica otvorena za sve zainteresovane. Otvorena radionica broji preko 20 stalnih članova a za tradicionalnu 7. godišnju izlozložbu Radionice je napravljen odabir njihovih najuspelijih radova.
Pomenuti jubileji škole stripa i radionice “Đorđe Lobačev”, čiji je osnivač i moderator naš eminentni pedagog i strip autor Vladimir Vesović, biće akcentovani i na 10. jubilarnom međunarodnom salonu stripa.

Pin It