nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

subota, 21. maj od 17.00 do 01.00
real alt textGalerija
SVETSKI BIJENALE STUDENTSKOG PLAKATA

Cirkus galerija
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA PLAKATA APRILSKIH SUSRETA IZ ARHIVA SKC-a (jednodnevna postavka za Noć muzeja)

real alt text

 

Klub
IZLOŽBA PLAKATA ZA PROGRAME SKC-a  IZ ARHIVA SKC-a
Nekada su  rađeni u svrhu oglašavanja koncerata i drugih javnih događaja kojima je promovisan prvi originalan i sasvim autentičan talas lokalnih i  regionalnih muzičkih bendova, kao i potkulture koja se oko njih razvijala. Danas su to dokumenti vremena koga se svi rado sećamo, mnogi čak i sa nostalgijom, vremena koje je sobom nosilo čitavu bujicu samoorganizovanih kreativnih projekata, od kojih su mnogi svoje institucionalno mesto našli baš u SKC-u. Da ono što se tada dešavalo u SKC-u nije bila samo muzika i moda datog trenutka, svedoče i ovi plakati od kojih su neki realizovani u tadašnjoj grafičkoj radionici SKC-a, pri tom uspevajući da očuvaju svežinu i različitost od onoga što je bio grafički standard ondašnjeg, ali i današnjeg vremena.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Novi prostor
KINOBELEŠKE 1
Lutz Becker sa ekipomVideo projekcija iz Arhiva SKC-a (jednodnevna postavka za Noć muzeja ) dokumentarnog filma rađenog u oktobru, 1975. godine, režija:  Luc Beker, britanski filmski autor poznat po ranije realizovanim dokumentarnim filmovima o odnosu umetnosti i politike, odnosno angažmana u umetnosti. Film je realizovan u saradnji sa Filmforumom SKC-a. U filmu učestvuju: Marina Abramović, Dunja Blažević, Biljana Tomić, Jerko Ješa Denegri, Jasna Tijardović, Bojana Pejić, Dragica Vukadinović, Dragoljub Raša Todosijević, Neša Paripović, Zoran Popović, Goran Đorđević, Bojana Pejić, Dragomir Zupanc, Goran Trbuljak, Slavko Timotijević, Dragan Stojanovski; produkcija: SKC, 1975.  U trenutku svakodnevice jedne mlade institucije kulture, Beker je, pristupivši zadatoj temi kao dokumentarnom materijalu, ostvario filmski zapis vredan pažnje i sa umetničko-istorijske tačke gledišta omogućavajući mladim umetnicima i istoričarima umetnosti autentičnu ekspresiju u formi kratkih monologa. Tokom vremena, ovaj film je postao nezaobilazan predmet interesovanja za svakog ko se bavi proučavanjem savremene umetničke scene u regionu, pa i šire.

Srećna galerija
ANA MARINOVIĆ: OSMEH IZA OGLEDALA
crtež i digitalna grafika /objekat

klub, stepenište...
OVDE NA OVOM MESTU...
1974 04 19 III AS Josef Bojs 02 02 1foto postavke, plakati,  printovi iz Arhiva SKC-a (jednodnevna postavka)
Projekat „Ovde na ovom mestu...“ pokrenut je 2009. godine sa ciljem da se učvrsti sećanje na događaje koji su tokom više od četri decenije rada SKC-a realizovani kao „tekući programi“ i vrlo često bivali osporavani od javnosti, da bi potom postajali toposi u vremenu od opšteg kulturnog, istorijskog, mitskog značaja.

 

OŽIVI PROŠLOST / A LOOK BACK
foto za izlozbuSubota, 21. maj 2016. godine, u periodu od 17h do 01h, Cirkus galerija
Multiekranska digitalna panorama, u kojoj različitim kadriranjem i preklapanjem dve statične slike simuliramo pogled u vreme iz 1978. Postavljenu celinu karakteriše zamišljeno kontrolisanje vremena i zavirivanje u udaljene vremenske tačke.
Osvrćemo se na pionirski projekat Jirgena Klaukea, kao početnu tačku za ovaj rad.
Autor:  Dušan Nadjević
Materijal:  Arhiv SKC-a  -  performans The Harder They Come / Arhitektura grada
1978. (International Performance Meeting), Jirgen Klauke (Jürgen Klauke), umetnik iz SR Nemačke

nedelja, 29. maj od 10.00 do 18.00 klub
BGD: COMICS BERZA
berza stripova, akcionih figura, manga, cosplay...

Pin It