nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak, 22. maj 2015. u 19.00 (traje do 30. maja)
x2interaktivni digitalni performans
(Morfogeneza psihoakustične animacije oblika)
Doktorski umetnički projekat „Od A... Morfogeneza psihoakustične animacije oblika“ jeste interaktivni digitalni performans, simultano povezivanje stvarnog prostora sa slikovnim i zvučnim procesima digitalnog uobličavanja. To je vrsta prostorne igre, virtuelno vajanje, pravljenje skulpture sa unapred zadatim oblicima pomoću zvuka i pokreta izvođača performansa. Odigrava se u realnom vremenu, simultano. Ustanovljen je postupak (algoritam) za vezu sa glasom i pokretima izvođača, čime su oblici „vezani“ za izvođača i sa njim su u neposrednoj interaktivnoj sprezi. Izvođač stoji naspram projekcionog ekrana, poziva glasom oblike koje želi, zatim ih, kao vajar, pokretima ruku raspoređuje unutar virtuelnog prostora, rasteže i skuplja, uvećava i smanjuje, okreće, dodaje nove oblike, menja im boju, providnost...
Krajnji ishod rada jeste kompozicija u virtuelnom digitalnom prostoru, jedan složeni apstraktan oblik, lični svemir svakog izvođača ponaosob. Od nivoa motivisanosti, želje i umešnosti izvođača zavisi kako će kompozicija izgledati. Po završetku performansa virtuelna skulptura na ekranu nestaje sa gašenjem programa. Zato je omogućeno da se trajno sačuva rezultat rada u video formatu snimanjem pojedinačnih sesija. Na ovaj način se aktualizuje jednovremenost prisutnosti: u stvarnom prostoru ambijenta, u unutrašnjem prostoru sopstvenog tela i u prostoru umetničkog dela.
Julijana Protić je diplomirani vajar i magistar digitalne umetnosti. Član je ULUS-a, Udruženja filmskih i televizijskih umetničkih saradnika Srbije, umetničke grupe DigitGroup, čiji je i predsednik.
Zaposlena je kao docent na predmetu modelovanje na FILUM u Kragujevcu. Aktivno izlaže od 1993. godine i od tada je realizovala osam samostalnih izložbi i učestvovala na preko pedeset grupnih. Dobitnica je dve nagrade, za skulpturu i za video rad (u oblasti proširenih medija); idejno je osmislila i realizovala šest trofeja; njene dve monumentalne skulpture od bakra i od drveta postavljene su u prostor parkova u Srbiji i Bugarskoj.

 JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM  JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM  JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM
 JULIJANA PROTIĆ: OD A... VAJANJE ZVUKOM   

Pin It