nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

1-4. april 2014. u 19.10 u dnu kružnog stepeništa
karkatag tocak 03Karkatag kolektiv
Točak kantri pevača Dona Vilijamsa je interaktivna zvučna instalacija u kojoj hodanje, čovekov prirodni ritam, analogno pokreće gramofon. Instalaciju čini dvoipometarski točak/cilindar na postolju sa valjcima, sajla tahografa, gramofon i ploče. U zavisnosti od brzine hodanja u točku, kao i od izbora gramofonske ploče, zvuk varira.

Harmonija se događa na 33 i 1/3 obrtaja ploče u minutu, a sva odstupanja u obrtajima tiču se mogućnosti/nemogućnosti hodača da održi ritam. Time se u zoni greške stvara polje za kreaciju/zvučni eksperiment.
Karkatag je umetnički kolektiv iz Beograda formiran 2009. Rad kolektiva obuhvata interaktivne i autonomne instalacije, mašine i manipulabilne objekte. Karkatag se u svom radu služi industrijskim materijalima i tehnologijama  istražujući različite prirodne i naučne fenomene, interaktivnost i performativnost mašina, zvuk, kretanje. Kroz specifične javne akcije i performanse, postavljajući instalacije i mašine u javni prostor kao urbanu scenografiju i rekvizite, kolektiv se takođe bavi istraživanjem društvenog aspekta svog delovanja. Posmatrač/prolaznik se dovodi u situaciju da u saigri sa mašinom/instalacijom postane performer/aktivni učesnik u menjanju percepcije prostora i dnevne rutine grada.
Karkatag instalacije i mašine se uvek tiču učešća i događaj koji se generiše kroz njihovu upotrebu predstavlja neodvojivi i suštinski deo samog ostvarenja. Unutrašnja struktura kolektiva je fluidna i, pored tri stalna člana, po pravilu podrazumeva saradnju većeg broja ljudi.
karkatag tocak 04

Pin It