nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

ponedeljak, 13. mart u 20.00 velika sala

Prvi koncert Hedwig Swimberghe u Srbiji u okviru međunarodne manifestacije Nacionalne srpske klarinetističke asocijacije, pod nazivom Serbian Clarinet Academy and Festival.

Hedvig Svimberg (Hedwig Swimberghe) je belgijski klarinetista, kompozitor i dirigent, rođen u Brižu, u regionu Flandrija, u Kraljevini Belgiji.
Studirao je na Konzervatorijumu u Brižu i Kraljevskom konzervatorijumu u Gentu, gde mu je
predavao osnivač belgijske škole klarineta, Jean Tastenoe, kao i u Berlinu, gde je učio od KarlaLajstera (Leister), prvog klarinetiste Berlinske filharmonije.
Dobitnik je nagrade Maurice Van Guchte u Belgiji i nagrada na međunarodnim takmičenjima u
Tulonu (Francuska) i Ajndhovenu (Holandija). Do 2011. godine bio je solista Briselske
filharmonije i profesor na Kraljevskom konzervatorijumu u Brislu. Gostujući je profesor na
Nacionalnoj akademiji za kulturu i umetnost u Lugansku, u Ukrajini, i gostujući dirigent
Luganskog kamernog orkestra. Član je osoblja i dirigent na međunarodnom klarinetističkom
festivalu i takmičenju Julian Menendez u Avili, u Španiji. Osnivač je i dirigent Briselskog
hora klarineta. Bio je član žirija na mnogim nacionalnim i međunarodnim takmičenjima.
Držao je koncerte i seminare u Evropi, Rusiji, Ukrajini, Belorusiji, Tajvanu, Kini, Japanu,
Umetnički je direktor Alascala Music Events.Direktor je baleta Olivia Geerolf u Brižu, u Belgiji.

Pijanistkinja Katarina Radovanović Jeremić je zaposlena na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu, gde u zvanju vanrednog profesora predaje kamernu muziku. Aktivno nastupa kao solista i kamerni muzičar. Posebnu pažnju posvećuje izvođenju savremenih kompozicija i delima srpskih autora. Nekoliko kompozitora joj je posvetilo svoja dela. Snimila je kompakt disk Vatrenja, u izdanju Udruženja kompozitora Srbije, na kome sa violinistkinjom Julijom Hartig i violončelistom Goranom Mrđenovićem izvodi klavirska trija srpskih kompozitora. Učestvovala je u izradi kompakt diska kamerne muzike gitariste i kompozitora  Dušana Bogdanovića (u duu sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom), izdavačke kuće Doberman-Ypann iz Kvebeka (Kanada), kao i u izradi dva kompakt diska sa delima Enrika Josifa i Vasilija Mokranjca  za klavir solo, izdavačke kuće Mascom Records, u organizaciji Odbora za zaštitu srpske muzičke baštine Srpske akademije nauka i umetnosti.
Zvanje doktora umetnosti je stekla na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom prof. dr Dejana Subotića. Na istom fakultetu je specijalizirala kamernu muziku u klasi prof. Uroša Pešića i diplomirala klavir u klasi prof. Lidije Stanković. Pohađala je postdiplomske studije za kamernu muziku na Univerzitetu za muziku u Gracu (Austrija).

Pin It