nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 8. mart u 19.00
1 napuljizložba fotografija
 „Proputovati deset hiljada milja korisnije je nego pročitati deset hiljada stranica knjiga”, kaže kineska izreka. Lično iskustvo ostaje neprocenjivo, uz jednu suštinsku razliku - onu između turiste i putnika. Jer putnici nikada ne pomisle da su stranci.
Još od davnih dana ljudi su uvek bili znatiželjni i voljni da putuju. U početku, samo su retki imali  tu priliku da, upoznajući druge svetove, učine i svoj svet bogatijim za iskustvo više, dožive svojevrsnu emociju o tome da njihov pogled na svet nije i jedini, i saznanje da nakon proživljenog više nikada neće biti isti.
U to vreme, priče onih koji su se vraćali izazivale su raznolike emocije. U XIII veku, Marko Polo doneo je iz Kine prvi papirni novac, pričao o tome kako se Kinezi svakog dana kupaju i jedu pirinčane rezance. Nakon izlaska njegove knjige o životu na dvoru Kublaj kana - „Il Milione“, dokumentovane crtežima i artefaktima prozvali su ga „Marco, il Milione“ („Marko, hiljadu laži“), jer su se njegove priče sa Dalekog istoka Evropljanima činile isuviše nestvarnim.  
Umesto često  neukih i nepreciznih crteža, danas je dokument putovanja - fotografija. Moćan, predivan medij ne samo da beleži stvarnost koja se prilikom nekih nezaboravnih putovanja pred nama stvorila, već nijanse i oblike pejzaža, pokrete i emocije ljudi, njihove običaje i umetnost, i sve zajedno ih putem vizuelnog zapisa neizbrisivo beleži u našim sećanjima.
U najvećem starom gradskom jezgru u Evropi, u Napulju, širom siromašnog „Španskog kvarta“ (Quartieri Spagnoli) emocije stanovnika izražavaju ulični grafiti. Umetnost oslikavanja (najčešće) zidova, svojevrsne objave i parole čiji najraskošniji primerci mogu da se vide samo tridesetak kilometara od Napulja u antičkoj Pompeji i Herkulanumu, nastala je mnogo pre našeg vremena.
Istorija i umetnost Evrope, Mediterana i Bliskog istoka, od antike i srednjeg veka do danas, ljudi, običaji i građevine koje se često savršeno uklapaju u bezvremene pejzaže, i sudar civilizacija, u nekim od putnika izazivaju onaj čudesni osećaj sete - emociju koju najčešće i najlepše može da opiše fotografija.
Ivana Dukčević diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu 1992. godine, na odseku scenskog kostima i do sada je realizovala nekoliko samostalnih i učestvovala na više grupnih izložbi. Autor je preko stotinu putopisnih fotografija objavljenih u časopisu Travel Magazine, kao i 12  putopisnih knjiga. Časopis National Geographic / Srbija, dva puta je objavio njene putopisne fotografije kao fotografije meseca.

   

Pin It