nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 7. februar  u 19.00 (I deo)  / utorak 21. februar  u 19.00  (II deo)
FLAJER 002Izložba studenata odseka primenjeno vajarstvo FPU biće predstavljena u dva dela. U prvom  će dominantno biti zastupljeni radovi studenata prve i druge godine osnovnih akademskih studija. Radovi u kojima studenti na različite načine, u različitim materijalima i formatima obrađuju teme ljudske figure i portreta.
Za razliku od studenata viših godina koji prema ovim temama imaju potpuno slobodan odnos, odnosno prema figuraciji imaju istraživački pristup, ove mlade kolege iscrpno, na analitički način, u direktnom odnosu sa modelom, ljudski lik i figuru prevode u skulptorsko delo. U njihovim radovima ogleda se suština figuralnog vajanja u glini, gde se uz puno poštovanje ličnog senzibiliteta i individualnosti stiču značajna skulptorska iskustva, koja osim što podrazumevaju usvajanje osnovnih kategorijalnih vrednosti (pokret, proporcije i karakter), po pravilu predstavljaju i likovnu ubedljivost, monumentalnost, psihološki sadržaj, a neretko i veoma ekspresivnu formu. Radovi studenata predstavljaju proces od realističkog doživljaja modela do njihovog transponovanja u zrelo skulptorsko delo.
Na izložbi će biti predstavljeni radovi izvedeni u različitim materijalima, u bronzi, mermeru, drvetu i patiniranim gipsu.
U drugom delu izložbe predstaviće se studenti lll i lV godine osnovnih studija. U radovima starijih kolega ogleda se drugačiji, u većoj meri istraživački pristup na određenim zadacima iz oblasti primenjenog vajarstva. Radovi su rezultat istraživačkog rada na konkretnim zadatim temama, a okvir za realizaciju najčešće predstavlja zadat prostor (enterijer ili eksterijer). Idejno skulptorsko rešenje se u manjoj ili većoj meri prilagođava kontekstu prostora (ambijenta, arhitekture). Ovu jedinstvenu sintezu skulpture I arhitekture  prate grafički prilozi I odgovarajuća fotodokumentacija.
Pored sinteze skulpture i arhitekture, primenjene discipline koje se podrazumevaju i koje su takođe zastupljene su i sitna plastika, medalja, memorijalna skulptura (na temu ličnosti, ideje ili događaja) i slobodna skulptura.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It