nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

četvrtak, 26. januar u 19.00 (traje do 3. februara)
Ciklus izložbi: Afirmacija mladih

andreja prokopijevic 1Andreja Prokopijević rođena je1983. godine. Završila je M.A. studije skulpture na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Do sada je izlagala na sedam samostalnih i više grupnih  izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je Plakete za skulpturu 43. Majske izložbe ULUPUDS-a i Velike nagrade Zemunskog salona. Živi i radi u Beogradu.
Povodom ove izložbe crteža Andreje Prokopijević navodimo i esej umetnice na temu Pokret, koji je podjednako zastupljen kako u njenim skulpturama tako i u samim crtežima: „Čovek je sinteza beskonačnosti i konačnosti, prolaznog i večnog. Onaj ko egzistira stalno je u pokretu. Spoznaja ličnog pokreta je misaoni susret uma i tela. Da bismo pokret kao transcedentalni doživljaj stvarno spoznali, moramo prvo spoznati osećajnost u nama kao njegov izvor.
Pokret je vid manifestacije energije. Za tu vrstu vizuelne dejstvenosti neophodna je odnegovana lična osetljivost ne samo za svet vidljivog, već i za svet mogućeg vidljivog. Izučavajući pokret kroz pozorište, performans i hepening dolazim do zaključka da unutar svih tih medija postoji pokretačka energija kao manifestacija unutrašnjeg i ličnog. Prateći i izučavajući nova razmišljanja o pokretu kao generalnom stavu koji nije izdefinisan spoljašnjim svetom, već svom unutrašnjom izvornom energijom koja pretenduje da definiše spoljašnjost, dolazim do zaključka da unutrašnja kinetika, definisana kroz osećaj, navodi na novo egzistencijalno poimanje stvari. Proučavajući ,izme’ otkrivam da u savremenom dobu poimanje ,unutrašnjeg’ postaje lično – nalaženje ličnog stava, lične estetike i lične egzistencionalnosti. Unutrašnjost se stvara iz ličnog ‚zma’. U savremenom svetu čovek ostaje sam. Statika likovnog dela je egzaktna. U mojim radovima energija forme navodi posmatrača na ideju unutrašnjeg pokreta. Likovno - estetski nivoi nisu dovoljni, već je pokret shvaćen kao energetski definisano stanje oblika. Pokret postaje fenomen i nastavlja kao svojoj beskonačnosti.“

 Andreja Prokopijević  Andreja Prokopijević  Andreja Prokopijević

Pin It