• 1.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg

1ponedeljak, 2. april 2012. u 19:10

Marko Gavrilović (Beograd, 1975) završio je studije na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna u Begradu 2001. Zainteresovavši se za svetlo i modelovanje organskih oblika, osniva Notus Light studio u kojem od 2002. do danas izrađuje preko 200 svetlosnih oblika i predmeta. (www.notuslight.carbonmade.com) Njegovi radovi nalaze se u brojnim privatnim kolekcijama. Iste godine započinje seriju slika „Gradovi” koji su se vremenom definisali kroz simbole i elemente ovog specifičnog umetničkog jezika. Široj publici poznat je po slikama bika kao glavnog (aktera) njegovih dela koji je suprotstavljen elementima grada, predstavljajući na ovaj način simboličnu vezu između principa sila prirode i današnjeg urbanog sveta.

Gavrilović je učestvovao na velikoj izložbi „26 srpskih majstora akvarela“ povodom proslave 800 godina manastira Hilandara. Radovi sa te izložbe nalaze se u Legatu Muzeja u Kareji. 2006. godine proširuje svoja interesovanja na skulpturalne radove u plastičnim materijalima, a iste godine je uobličio svoj umetnički izraz interesujući se za jake boje i futuristički pokret. Do sada je imao šest samostalnih izložbi, a učesnik je preko 40 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.      

 

Na internacionalnoj globalnoj izložbi „2010 Fine Art World Cup”, sa slikom „Nepobedivi”, 2010. godine Gavrilović je bio predstavnik Srbije. To je umetnički događaj koji je bio prateća manifestacija fudbalskog prvenstva u Južnoj Africi, praćen velikom medijskom pažnjom i izložbama u najvećim centrima umetnosti danas (New York, London, Paris, Tokio…).

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It