• 2.jpg
  • 1.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg
  • 5.jpg

shue cane 2sreda, 18. april 2012. 19:00 (traje do 27. aprila)

izložba slika

Shue Cane (1982, Ochsenhausen, Nemačka), umetnica i dizajnerka srpskog porekla, počela da se bavi grafičkim dizajnom sa 14 godina. U Barseloni je, kao frilenser pokrenula fešn brend „Revolt“. Radi dizajn za veliki broj agencija iz sveta mode, industrije, turizma i muzike.

„Moju umetnost prevashodno determiniše boja. Volim da eksperimentišem sa intenzivnim bojama da bih izrazila i naglasila stvari i život u njima. Svetlosti i senke, yin i yang. U mojim slikama dominira motiv devojke. On je uvek u centru pažnje i sve ostalo se dešava oko njih. Na moj rad su jako uticali umetnici kakvi su Dali, Tamara de Lempicka, Frieda Kahlo, Mark Ryden, Todd Schorr, Fafi, Miss Van, Anthony Ausgang. Ako bih morala sebe da svrstam u neki umetnički pravac, to bi bio Pop Surrealizam / Low Brow.

Ciklus slika pod nazivom „I`m Pretty" („lepa sam“), nastavlja se sledećim ciklusom "Pretty Ugly, isn't it?!" (igra reči na engleskom, može se prevesti na dva načina: "prilično ružne, zar ne?!" ili "lepe ružne, zar ne?!") koji će motivima ženskih portreta oslikavati život kroz samospoznaju sopstvenog bića.“

„Slike koje je prethodnih nekoliko godina naslikala Shue su slike objave, otvaranja, lične postavke, ideja koje jesu stvarnost.

To je priča o sebi sa drugima, priča o osećanjima, slutnjama, snoviđenjima...

Te slike su uporna, upečatljiva poruka i otvoren poziv da se nagnemo u takvu stvarnost i da postanemo celina sa ovim metafizičkim, poetičnim, elegičnim i nostalgičnim predstavama.”

Rade Kundačina, akademski slikar, profesor crtanja, slikanja i umetničkih projekata, Visoka škola primenjenih i likovnih umetnosti Beograd

shue cane 1

Pin It