nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 17. maj u 19.00 (traje do 30. maja)
studentski plakatSvetski  bijenale studentskog plakata manifestacija je koja se održava od 2003. godine u organizaciji Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu.
Naziv „Svetski studentski bijenale plakata” izgovoren je zvanično prvi put pre više od deset godina na jednom  skupu  grafičkih  dizajnera u Meksiko Sitiju.
Od tada do danas, ništa se nije menjalo kad je reč o osnovnom konceptu Bijenala – to je i dalje respektabilna manifestacija koja okuplja mlade stvaraoce u oblasti dizajna plakata iz čitavog sveta, međunarodna arena u kojoj se lome koplja oko prestižne titule najboljeg među najboljima, internetska vest koja se sa nestrpljenjem iščekuje, a učešće na Bijenalu, „prolazak” sva tri kruga stroge selekcije vrhunskog međunarodnog profesionalnog žirija, uspeh je dostojan poštovanja.
Dakle, osnovni koncept se nije menjao – pravo učešća imaju svi studenti  visokih i viših škola iz čitavog sveta koji se tokom studija bave plakatom i tim bavljenjem i  istraživanjem daju svoje kreativne odgovore. Cilj je bio i ostao da se komparativnom metodom spozna problematika kojom se bave studenti širom sveta proučavajući ovaj predmet.
Samo izuzetni umetnici uspevaju da se istaknu u kreaciji plakata, to je umetnost trenutka, umetnost ulice koja komunicira sa najširom publikom – sa prolaznicima. Zakon trenutka zadaje imperativ da plakat bude kreiran što jednostavnije, po mogućnosti sa minimalizacijom teksta, sa takvim vizuelnim simbolima da poruka bude jasna na svim jezičkim meridijanima. Da bi osvojili titulu dobrog dizajnera nije dovoljan samo talenat koji smo genetski nasledili, već je potrebno uložiti što više truda, rada, usavršavanja, obrazovanja, posedovanje visokog nivoa opšte kulture. Dobar plakat svoj drugi život otpočinje kada nadživi svoju primarnu, komunikacijsku namenu i prelazi u galerije i zbirke, pojavljuje se na izložbama i bijenalima gde predstavlja kulturu sredine u kojoj je kreiran.

 IZLOŽBA SVETSKOG BIJENALA STUDENTSKOG PLAKATA IZLOŽBA SVETSKOG BIJENALA STUDENTSKOG PLAKATA IZLOŽBA SVETSKOG BIJENALA STUDENTSKOG PLAKATA
 IZLOŽBA SVETSKOG BIJENALA STUDENTSKOG PLAKATA   

Pin It