nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak, 18 mart u 19.00 (traje do 30. marta)
svetlana vlatkovicSnježana Vlatković: Nestvarnost stvarnog
izložba slika
Pamti, beleži, ali zamišlja i izmišlja... po sećanju, neka davna dvorišta djetinjstva.
Ništa novo, sve već viđeno, ali od običnog i svakodnevnog stvorila je svoj svet realnosti. Intimna, potpuno lična, ali svačija i ničija, tema čudesnih dvorišta je, zapravo, ljudska potreba da se nađe tišina, mirno mesto blaženstva i sigurnosti. Ništa ne remeti taj duboki mir... nema ni ljudi, ni životinja, ali čovek se tu oseća sigurno, mirno i nimalo usamljeno.
Snježana  Vlatković je slikarka bogate kolorističke palete i ekspresivnog izraza, slikar koji motivima i  tradicionalnim  tehnološkim  postupkom podseća i vraća na uljanu sliku u svom nepatvorenom značenju. Ona se bavi osnovnim likovnim sadržajima, bojom i svetlošću, čije se zračenje uočava unutar dobro organizovanog kompozicionog sklopa, sazdanog od poteza, intenzivne boje i atmosfere. Koloristička dominanta sa obiljem informacija nosi  određenu uskovitlanu  energiju, na granici kakofonije, ali ipak, ona vlada tim haosom i harmonizuje ga, između ostalog i crtežom kao konstruktivnim elementom. Transponovanje i preobražavanje, prevođenje stvari iz jednog  sveta u drugi, iz sveta realnosti u svet slike, sposobnost  je da se svijet vidi novim očima, da se, uvek nanovo, otkriva zanimljivost banalnih stvari, te da se shvati da zavodljivost prirode i nabrajanje lišća ili vlati, nije puko opisivanje, već način da se prodre u samu suštinu stvari...
Snježana Vlatković (Sarajevo) 1991. apsolvirala na ALU Sarajevo u klasi prof. Petra Waldegga. 1992. diplomirala na Fakultetu umetnosti u Prištini - smer grafika. Član ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUBiH-a.
Realizovala 20 samostalnih  i učestvovala na preko 50 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik 1. nagrade za slikarstvo na 57. Oktobarskom salonu -Narodni muzej  Šabac.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It