nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak, 23. decembar u 19.00 mala sala
reklama pretplatanaiiikolo(Prometej i Radio-televizija Srbije), razgovor
Naslovljena edicija predstavlja više od običnog knjižarskog poduhvata. Do sad objavljena tri kola, za svaku godinu rata po jedno, predstavljaju raznovrstan pogled i pristup srpskom učešću u toj klanci koja će zauvek promeniti svet. Urednici edicije svakako su imali na umu potrebu da se pokaže, podseti i opomene, na jedan nov način, na ulogu srpske vojske i na život naroda u tom periodu. Naročito su otkrovenje knjige koji su drugi pisali o nama; o stradanju, golgi i vaskrsu. Mnogi strani novinari, lekari, pisci, političari pisali su knjige o Srbima za vreme rata. Mnoga od tih svedočenja ispisana su sa izuzetnim lirskim tonom, književnim štimungom i atmosferom. Neka od njih su:
Vladislav Pandurović SRPSKA PISMA IZ SVETSKOG RATA 1914 -1918; Katarina Šturceneger SRBIJA U RATU 1914-1916; Bruno Barili SRPSKI RATOVI; Arijus van Tienhoven SA SRBIMA U ALBANIJI 1914-1916; Anri Barbi SA SRPSKOM VOJSKOM; Fotijer Džons SA SRBIJOM U EGZILU; Džon Rid RAT U ISTOČNOJ EVROPI; Mejbel Sinkler Stobart PLAMENI MAČ U SRBIJI I DRUGDE; Milan Šantić VITEZI SLOBODE; Milutin Bojić PLAVA GROBNICA

Pin It