nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

sreda, 12. oktobar u 19.00 mala sala
rajko petrov nogoCiklus: NAŠI SAVREMENICI
razgovor sa živim klasicima srpske književnosti
učestvuju: Svetislav Božić, Jana Aleksić, Aleksandar Milanović, Nikola Marinković i autor; urednik i moderator: Vesna Kapor
Ciklus NAŠI SAVREMENICI veže različite generacije pisaca i čitalaca. Tu, pored nas, žive pisci koja su (o)beležili period od proteklih decenija pa do danas. Ovim razgovorima podsećamo koliko su velika i važna sećanja i svedočenja u njihovim redovima zabeležena, koliko su bili inovativni i hrabri, menjali forme, raskrinkavali sistem pripovedanjem i uspostavljali nove književne pravce mešajući tradiciju sa modernim senzibilitetom.
Rajko Petrov Nogo, zasigurno je jedan od pisaca koji su duboko u bilu vremena kao metafizičke kategorije, ali i kao društveno-istorijske pojave.  Beležeći od nepojamnosti i zaborava, ne samo mitologiju i tradiciju kolektiva, već i duboku lirsku nit pojedinca, te njihovu saobraženost sa identitetom kao nepobitnom kategorijom opstanka, on je istovremeno i rizničar i kritičar.
„Ovakvim putevima pesničkog stasanja Rajko Petrov Nogo uspeo je u nečem što je u poeziji možda najteže: da veran svom ličnom glasu i liku svoj slučaj saobrazi sa sudbinom i duhovnim obrascima cele jedne kulture. Otuda se njegove toliko lično intonirane pesme ne doimaju više kao samo njegove, već i kao naše zajedničke“. Nikola Koljević
Rajko Petrov Nogo, pesnik, esejista i književni kritičar. Piše poeziju, eseje, književne kritike. Dobitnik je mnogih nagrada ( „Brankove“, „Jovan Dučić“, „Milan Rakić“, „Isidora Sekulić“, „Desanka Maksimović“, „Meša Selimović“, „Žička hrisovulja“....) Neki od poznatih naslova kojima je pisac osvojio i kritiku i publiku su: „Zverinjak“, „Lazareva subota“, „Nek padne snijeg, Gospode“,  „Nedremano oko“, „Ječam i kaloper“, „Jesi li živ“, „Zapiši to. Rajko“, „Preko pepela“.... Izabrana dela u sedam knjiga Rajka Petrova Noga objavili su:  „Štampar Makarije“ (Beograd), „Obodsko slovo“ (Podgorica) i „Hercegovina izdavaštvo“ (Trebinje).

Pin It