nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

ponedeljak, 6. jun u 18:00 Novi prostor
kale11_zoran_nikolicpredavanje; govori: Zoran Lj. Nikolić, novinar i publicista
Na predavanju će biti govora o misterijama koje i danas čuvaju Tašmajdanske pećine, Rimski bunar, ili lagumi u Zemunu, do zaboravljenih tajnih hodnika, kao i o simbolima koje su masoni postavljali na svojim zdanjima.

Zorana Nikolić„Tašmajdanske pećine postoje u gradu još od rimskih vremena. Ime su nadenuli Turci od reči „taš“– kamen i „majdan“– rudnik, da bi se kasnije u njemu skrivao još Karađorđev štab kada je otimao grad od Turaka u Prvom srpskom ustanku. Tamo su se skrivale žene, starci i nejač prilikom stravičnog austrougarskog bombardovanja u Prvom svetskom ratu, a tokom nacističke okupacije u pećinama je napravljeno sklonište za nemačku Komandu za jugoistok. Ispod površine popularnog šetališta i sada se nalaze tri velike pećine povezane podzemnim hodnicima, kao i veliki deo u kojem su bile spavaonice za nemačke vojnike. Na površini Tašmajdana nekada se nalazilo Staro groblje. Današnji Beograđani znaju da je Novo groblje u Ruzveltovoj ulici, ali malo ko zna da se Staro groblje nalazilo na Tašmajdanu“ (Z. Lj. Nikolić)

Pin It