nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

ponedeljak, 30. maj u 18:00 mala sala
govori: sociolog, dr Slađana Dragišić Labaš, Filozofski fakultet u Beogradu.
U ovom predavanju biće reči o socio-kulturnim teorijama koje nam pored drugih (psiholoških i bioloških) omogućavaju da bolje razumemo upotrebu i zloupotrebu alkohola u populaciji mladih. Sociološke teorije upotrebu alkohola posmataraju u istorijskom, kulturnom i društvenom (podrazumevaju se i karakteristike lokalne zajednice) religijskom i porodičnom kontekstu.

U našoj kulturu naročito je izražen pozitivan stav prema upotrebi alkohola. Deca su u kontaktu sa alkoholom u ranom uzrastu (po istraživanjima između 11. i 13.  godine) i prvo alkoholno piće većina njih popije u svojoj kući. Običaji konačno nalažu pijenje u apsolutno svim socijalnim situacijama.
Iako se teška opijanaja smatraju prolaznim fenomenom, kod većine mladih posledice zloupotrebe mogu da budu i ozbiljne, te da utiču na dalji životni tok.

Pin It