nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 8. mart u 18.00 Novi prostor
filmforum 08 mart salares 3Projekcija dokumentarnog filma i razgovor sa autorkom
Mireja Salares je umetnica iz Barselone koja već neko vreme boravi u Beogradu na realizaciji jednog dela svog novog projekta pod radnim nazivom „Ljubav”: Tu priliku koristimo da uz njeno prisustvo prikažemo deo rezultata jednog od njenih prethodnih umetničkih istraživanja, a to je dokumentarni film baziran na intervjuima, koji ona ponekad projektuje i u okviru svojih instalacija, uz dodatne govorne programe. „Male smrti“, što je direktan prevod izraza koji se u kolokvijalnom španskom i katalonskom jeziku koristi za orgazme naziv je autorskog filma koji otvara mnoštvo pitanja o uživanju, nasilju, bolu i smrti, kroz intervjue koji za nominalnu temu imaju ženske orgazme. U ovom dokumentarcu koji je rađen od 2006. do 2009. godine izmontirani su segmenti razgovora sa trideset žena iz različitih oblasti u Meksiku. U kadru se izmenjuju žene različitog životnog doba, profesije, ekonomskog, društvenog i profesionalnog statusa, te i seksualnog i političkog opredeljenja, kako pričaju o telu kao medijumu uticaja i mestu borbe protiv uticaja ideoloških, kulturnih i religioznih mehanizama. Iako govore uglavnom iz ličnih perspektiva, i sasvim razumljivim jezikom, one gledaoca polako uvode u mnoštvo veoma složenih pitanja o odnosu privatnog i javnog, intimnog i društvenog konteksta.

 Mala smrt – dokumentarni projekat Mireje Salares  Mala smrt – dokumentarni projekat Mireje Salares  Mala smrt – dokumentarni projekat Mireje Salares

Pin It