nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 7. mart u 20.00 mala sala
Hip hop bioskop: The Art of 16 Bars Projekcija filma i razgovor na temu: lirika u tekstovima
Razgovor vodi Ivan Ristić, urednik web portala My People
Okosnicu ovog dokumentarnog filma čine intervjui sa velikim hip hop zvezdama današnjice o načinima na koji su došli do svojih pozicija. Među njima su 50 Cent, Nas, Kanye West, Russell Simmons,  Jay-Z i The RZA. Pored toga on donosi i dosta ekskluzivnih arhivskih snimaka repera kao što su Tupac, Biggie, Nas, Snoop Dogg, NWA, LL Cool J, Ice Cube, A Tribe Called Quest, Kool DJ Herc, Lauren Hill I Wu-Tang Clan. Razgovara se o načinima na koje su od amatera sa skromnim demo snimcima postali uspešni profesionalci koji okupljaju mnoštvo sledbenika. Narator je čuveni Method Man, a režiser Peter Spirer, kome je ovo jedan u dugačkom nizu filmova o  hip hop kulturi. Iskustvo koje je stekao radeći svoje prethodne filmove omogućilo mu je da stvori veoma preglednu narativnu strukturu u kojoj je bačeno svetlo na različite segmente kreativnog procesa koji se ugrađuju u finalni proizvod, sa naglaskom i na njegovom komercijalnom aspektu. Tako Raekwon objašnjava kako se pišu stihovi, Supernatural kako se radi fristajl, a Kanye kako se osmišljava pesma koja ostaje u ušima. Takođe je demonstriarno kako veliki MC umetnici kao Nas, Biggie i Tupac izvode svoje rime. Što je takođe bitno, filmom provejava specifičan humor koji pruža odličan kontrapunkt pričama o uspehu i moći.

Pin It