nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 20. septembar u 20.00 Letnja scena
dzejms dzojsrazgovor sa autorom, uz filmske inserte
„Moje čitanje i gledanje (možda: prozrenje) iz Džojsovih knjiga, iz njihove nutrine, vodilo je pogled prema – van, drugdje, više nego prema ustranu gurnutoj stvarnosti, usmjerilo ga put – filma!
To nisu samo rasprave sa štivom (nad knjigom Džojsovom!) niti samo analize teksta – zarad istraživanja i moguće knjige o Džejmsu Džojsu i filmu; to su, prije svega, zadovoljstvo i moja uzbuđenja dok opsjedam i opstajem u Džojsovom štivu, to je blagodjet lektire, u najboljem značenju riječi, nezamenljivost čitalaštva (čitalaštvo – kao glagolska imenica). I ozarenja čitanjem: do stupnja epifaniziranog čitatelja.
I danas mnogi Džejmsa Džojsa preslišavaju kao pisca; ja sam namjeran da istražim i predstavim Džojsa – sinematografičara! Da se tim povodom upitam: što se to Džejms Džojs upetljavao u  - film i što je tu film uljezao u literaturu Džejmsa Džojsa? Ili to baš i nije toliko očito? Što su, jedan od drugoga, potraživali i očekivali? Što su dobili, možda i štogod – izgubili!“
Nikola Lorencin: Džejms Džojs i film, Beograd: Filmski centgar Srbije, 2015, strane 72 i 73.

Pin It