nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 25. april u 20.00 mala sala
peta epizoda: Relacioni karakter

25 april filmforum relacije 03učesnici: Simona Ognjanović i Stevan Vuković
U petoj epizodi ovog serijala tema će biti relacioni karakter savremene umetnosti. On se tretira u skladu sa teorijskom odrednicom koju je tokom devedesetih godina prošlog veka forsirao francuski istoričar i teoretičar umetnosti Nikolas Burijo, koji je bio i autor spisa „Relaciona estetika“, ali ipak u nešto širem smislu od one koja se fiksira isključivo na to što on zove „relacionom umetnošću“. Prikazani primeri tematizovaće različite vrste društvenih odnosa među publikom, koji su posredovani učinkom umetničkog dela, i to u onom vidu koji je sam umetnik osmislio, ili u vidu koji je samo na neki način omogućio, bez jasne ideje o rezultatu procesa ostvarenja toh odnosa. Pri tom se relacioni karakter neće posmatrati kao stilska odrednica karakteristična samo za neke specifične vrste umetničkih radova, već kao opšta karakteristika ovog vremena koja je kod nekih radova samo znatnije izražena, ili čak dominantna.

 Alinejin video kurs savremene umetnosti peta epizoda: Relacioni karakter  Alinejin video kurs savremene umetnosti peta epizoda: Relacioni karakter  Alinejin video kurs savremene umetnosti peta epizoda: Relacioni karakter

Pin It