nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 28. jun u 20.00 mala sala
2016 06 28 03 Ljubav u doba kontrole Vladimira Karanaprikazivanje radova u izboru profesora Dragana Elčića
Akademija umetnosti u Beogradu osnovana je pre 20 godina i uživa ugled akreditovane visokoškolske ustanove koja svoje studente priprema za globalni svet profesionalizovane umetnosti. U okviru studijskih programa osnovnih akademskih studija u oblasti dramskih, audiovizuelnih i interdisciplinarnih oblasti u umetnosti realizuju se i studije filmske i televizijske režije i montaže, fotografije i kamere, produkcije u umetnosti i medijima, muzičke produkcije i dizajna zvuka i  glume. U sinergiji rada polaznika svih ovih studija realizovani su i mnogobrojni zapaženi autorski filmovi čiji izbor će biti prikazan na ovom izdanju Filmforuma.
Lista filmova:
Kratki igrani film Vrtlog / Disquiet je diplomski rad rediteljke Emilije Gašić. Radnja filma govori o vremenu bombardovanja 1999. godine, u kojem se Sofija, glavna junakinja, povlači sa majkom na selo u staru porodičnu kuću. Kuća je veoma stara i nosi nemire prethodnih generacija koje su u njoj obitavale. Trajanje: 24 minuta.
Vera, Aleksandara Savića jeste ispitni film treće godine studija. Suočeni sa sobom, sa svojim emocijama i svojim bližnjima, ne možemo da pobegnemo od istine, vere, (ne)pravde, ljubavi i naših iskonskih dominantnih vodilja.  Da li sve ovo može da pobegne od nas samih i kuda onda? Postavljajući pitanje pravimo prvi korak ka odgovoru, kaže mladi reditelj Aleksandar Savić. Trajanje: 24 minuta.
Ljubav u doba kontrole jeste diplomski film Vladimira Karana koji  govori o odnosu dvoje ljudi bez kompromisa, koji glavne likove i njihovu ljubav odvodi do propasti i potpunog kraha. Trajanje: 5 minuta.

Javna kuća je film Sare Jokić, studentkinje III godine TV režije Akademije umetnosti u Beogradu. Tema filma su reality show programi – kroz koje se odslikava  društvo u celini i daje prikaz  političko-sociološkog  okruženja koje  je  podjednako „ogoljeno” kao i učesnici  aktuelnih reality progama. Ideja filma je da pokaže i upozori na sve jače tendencije pada etičkih vrednosti u vremenu tranzicije  koje neminovno potresa i naše okruženje na simbolički način prikazujući opštu konfuziju i zbunjenost u kojoj živimo. Trajanje: 21 minut.
Film Ćud, Nemanje Mladenovića, studenta IV godine katedre za Televizijsku režiju Akademije umetnosti u Beogradu, govori o čoveku koji je svestan posledica koje donosi njegova zavisnost od kockanja, ali i o njegovoj odluci da ne može da se promeni i pobegne od sebe. Trajanje: 13 minuta.
Dokumentarni  film Mozaik, Stefana Krasića govori o osećaju usamljenosti i emocijama koje prate lik starije osobe, Stefanove bake Gordane koja i pored pažnje i pomoći koju dobija od bližnjih, ima konstantan osećaj da je sama i da  kućne poslove zapravo nema ko da uradi. Stefan Krasić je student IV godine katedre za Televizijsku režiju Akademije umetnosti u Beogradu. Trajanje: 29 minuta.

Pin It