nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 21. jun u 20.00 mala sala
2016 06 21 Natasa Teofilovic 1prikazivanje radova uz razgovor sa autorkom
Nagrada na festivalu Ars Elektronika 2016, kao i retrospektiva radova Nataše Teofilović, koja se odigrala  u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine tokom maja ove godine, neposredni su povodi da pogledamo njen celokupan opus u domenu pokretnih slika i porazgovaramo sa autorkom u okviru Filmforuma. Ova višestruko nagrađivana autorka svoj umetnički rad počela je upravo u SKC-u, svojim neokonceptualističim radovima izlaganim u Galeriji SKC još pre više od dve decenije, da bi u međuvremenu fokus svog rada pomerila ka odnosu umetnosti, nauke i tehnologije, to jest u smeru digitalne i generativne umetnosti i eksperimentima sa 3D modelovanjem u virtuelnom prostoru i animaciji. Njeni radovi otvaraju teme kao što su predstavljanje čula u medijskoj umetnosti, identitet u virtuelnom prostoru, način opažanja virtuelnih stvorenja i granice između virtualnih i realnih prostora. Autorka je knjige Umetnost pokreta u prostoru praznine (teorija i praksa digitalnih karaktera) u kojoj se bavi teorijom i praksom 3D karakter animacije (kompjuterske animacije humanoida). Zaposlena je kao profesorka na Fakultetu za medije i komunikacije u Beogradu. Od brojnih domaćih i međunarodnih priznanja njenom radu izdvajaju se: počasna nagrada međunarodnog festivala digitalne umetnosti Ars Electronica, Linc 2016. (Honorary mention at the Prix Ars Electronica 2016), počasna nagrada na međunarodnom konkursu iz digitalne umetnosti Evropskog instituta za fiziku čestica – CERN, Ženeva i festivala digitalne umetnosti Ars Electronica, Linc 2011. (Honorary mention at the first Prix Ars Electronica Collide@CERN), rad u izboru žirija 15. međunarodnog festivala medijske umetnosti u Tokiju 2011. (Jury Sellection at 15th Japan Media Arts Festival, Tokyo) , otkup digitalnog ambijenta s.h.e. za prikazivanje tokom jednogodišnje stalne postavke muzeja Ars Electronica u Lincu (2007-2008. godine).

 Videografija Natasa Teofilovic  Videografija Natasa Teofilovic  Videografija Natasa Teofilovic

Pin It