nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

 sreda, 1. april u 19:00 (traje do 4. aprila)

c_240_154_16777215_00_images_stories_09_april_Tajana_4.jpgO izložbi: „Dela su orijentirana na samu teksturu kore drveta. Za mene ona nije samo odraz starosti drveta, već u njoj vidim različite, grafički zanimljive oblike, ali i druge elemente prirode koji je čine živom. Moja dela su na granici apstrakcije i realnosti.

 U ovom delu, na prvi pogled vidljive su apstraktne konture  koje su meni kao slikarki  grafičarki izuzetno zanimljive. No, ako pogledamo malo bolje te krenemo u potragu za dubinom slike, možemo uočiti potpuno nove elemente iz prirode. Tako nam se prikazuje more, stene, planine.... Na taj način pronalazimo prirodu u prirodi. Dela se ne moraju gledati samo na jedan, unaprijed zadat način. Moguće ih je okretati na sve strane, pri čemu je svaki put vidljiv neki drugi realni element iz prirode ili pak apstraktnost kontura prikazanog motiva. O samom promatraču ovisi kako će percipirati sliku i što ona za njega predstavlja".
(iz teksta autorke)

Tajana Šižak
Tajana Šižak
„Notosphilia”, 2007, video14:15min.
„Sva saznanja koje čovečanstvo ima o svetu i svemiru odnose se na sisteme koji se pokreću. Na te sisteme deluju sile koje nisu vidljive jednostavnim promatranjem , ali na njih deluje i vreme. Sve što deluje na sisteme dovodi do promjena u njima samim, a tako i promena njihovog kretanja. Promatranjem sveta oko sebe u oku promatrača nigde nema zamrznute slike. Kretanje slike posledica je integracije različitih pokreta. Htela sam da promatrač fokusirajući pogled razazna kompletan pokret, ali da u svom vidnom polju ima nejasne slike ostalih pokreta na projekciji. U suštini htela sam pokazati da su umetnost I tehnologija sistemi koji se kreću, ali ne moraju nužno funkcionisati zasebno, već i njihova integracijadovodi do kretanja."
Tatjana Šiždrak
Tatjana Šiždrak
Tajana Šiždrak (Zagreb, 1979)
završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna na odeljenju za  slikarstvo i Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, grafički smjer. Učestvovala je na nekoliko grupnih i pet samostalnih izložabi u Zagrebu, Johanesburgu, Berlinu Ljubljani i Beogradu. Radila  ilustracije za nagradni konkurs Večernjeg lista „Matoš grabancijaš” Zlatka Tomičića, „Nepouzdani svjedok” Josipa Laće,”Odlično sam” Zorice Radaković, naslovnicu Vodiča, i časopisa Hrvatski hosteler, Hrvatskog ferijalnog i hostelskog Saveza. Ilustrovala knjige iz Biblioteke Učilišno štivo Lektira: „Pinokio” Carla Collodia, „Branku” Augusta Šenoe za izdavačku kuću Zagrebačka stvarnost. Vodila niz likovnih i lutkarskih  radionica od  2004. do 2009. godine. Sarađivala na scenografiji predstave Hrvatskog narodnog kazališta „Copelia”. Ilustrirala  knjigu „Niže nego ljudski” beogradskog autora Radovana Nastića 2008. godine. 2002. godine dobila  Pohvalu ALU Zagreb.

Pin It