nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

as132 - 5. april Happy centar
20130313 n0141fmprostorna instalacija, 1,5 x 1,5 m žica, optička vlakna, karton...
Prostorni crteži u funkciji popunjavanja praznine i punjenja haosa haosom... Skiciranje lažnog sveta i stvaranje privida sigurnosti definisanjem nevidljivog... Gomilanje propuštenih prilika, promašaja i građenje na solidnosti greške... Beg od poznatog, ali promašenog cilja u seriju naciljanih grešaka...

 

 


milimirMILIMIR DRAŠKOVIĆ: RETROSPEKTIVA, video projekcija, trajanje 20 min. Portret mladog muzičara
Iako se dugo mislilo da je na crtežu „Portret mladog muzičara” prikazan Gioacchino Rossini, koga je Heine nazvao Labud iz Pezara, danas se veruje da je to portret velikog humaniste i muzičara Milimira Draškovića. Većina istoričara, pa i oni stariji biografi, smatraju da je tu Drašković prikazan kao osamnaestogodišnjak.
Ova studija nastala je u isto vreme kad i mnoge druge poznatije slike inspirisane njegovim nesvakidašnjim likom i već tada slavnim delima. Lice je čudesno lepo. Zapovedno. Pogled koji obara na kolena. Ostali detalji su bez značaja. U odeći klasična jednostavnost. Sve je čisto i neopterećeno. Eto, to je Milimir Drašković, veliki graditelj moderne misli i simbol avangardne muzike… Produkcija: Music Design, Beograd 2013.

Opširnije:

https://sites.google.com/site/draskovicas/

Pin It