• 5.jpg
  • 2.jpg
  • 1.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg

as132 - 5. april Happy centar
20130313 n0141fmprostorna instalacija, 1,5 x 1,5 m žica, optička vlakna, karton...
Prostorni crteži u funkciji popunjavanja praznine i punjenja haosa haosom... Skiciranje lažnog sveta i stvaranje privida sigurnosti definisanjem nevidljivog... Gomilanje propuštenih prilika, promašaja i građenje na solidnosti greške... Beg od poznatog, ali promašenog cilja u seriju naciljanih grešaka...

 

 


milimirMILIMIR DRAŠKOVIĆ: RETROSPEKTIVA, video projekcija, trajanje 20 min. Portret mladog muzičara
Iako se dugo mislilo da je na crtežu „Portret mladog muzičara” prikazan Gioacchino Rossini, koga je Heine nazvao Labud iz Pezara, danas se veruje da je to portret velikog humaniste i muzičara Milimira Draškovića. Većina istoričara, pa i oni stariji biografi, smatraju da je tu Drašković prikazan kao osamnaestogodišnjak.
Ova studija nastala je u isto vreme kad i mnoge druge poznatije slike inspirisane njegovim nesvakidašnjim likom i već tada slavnim delima. Lice je čudesno lepo. Zapovedno. Pogled koji obara na kolena. Ostali detalji su bez značaja. U odeći klasična jednostavnost. Sve je čisto i neopterećeno. Eto, to je Milimir Drašković, veliki graditelj moderne misli i simbol avangardne muzike… Produkcija: Music Design, Beograd 2013.

Opširnije:

https://sites.google.com/site/draskovicas/

Pin It