• 3.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg
  • 1.jpg
  • 4.jpg

utorak, 2. april u 19.00 plato ispred svečanog ulaza
as13Nela Antonović & Teatar Mimart
Ambijentalni performans aktera Teatra Mimart ispred SKC-a predstaviće susretanja umetnika i doprineće atmosferi sećanja na mnoge učesnike godinama unatrag sa osvrtom na buduće susrete. Mapiranje umetnikovih puteva, njihovih ukrštanja i zajedničkog putovanja, dovode do mesta susreta gde svi zajedno kreiraju slike koje se pamte, pokretne instalacije. Minimalistički pokreti i elementi Flash mob aktivnosti simbolično će predstaviti vezu između njih, ali i vezu sa publikom u interaktivnoj završnici.

Autor projekta i koncept: Nela Antonović; izvođači: Đurđa Pavlović, Ana Bastać, Anja Nikolić, Lidija Antonović, Nikola Vranić i Ivan Milenković; kostimi: Anđelija Marković
Teatar Mimart prvi je alternativni fizički teatar kod nas, osnovan 1984. godine na neformalnoj sceni SKC-a. Nela Antonović do danas okuplja grupu umetnika iz raznih oblasti koji se bave istraživačkim otvorenim procesom u pozorištu. Dugogodišnje iskustvo i plansko istraživanje slobode pokreta i neverbalne komunikacije kroz radionice kreativne vizualizacije rezultira u metod Mimart koji pored održivosti donosi nove kodove u izvođačkim umetnostima. Muzička pratnja: Perkusionistička radionica „Ritam Studentskog grada“. Radionica za udaraljke namenjena je studentima koji su zainteresovani za bavljenje muzikom i ovladavanjem veštinom sviranja na udaraljkama. Perkusionistička  radionica - Ritam Studentskog grada  jedna je od aktivnosti kvalitetnog motivisanja stanovnika Studentskog grada da se okrenu pravim muzičkim vrednostima.

Pin It