nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

2 - 5. april
ns STRIP dokumentarna izložba SKC Novi Sad
Zašto „NS strip vikend“ (Stanje stvari)
Sagledavanje strip scene Srbije i regiona nije moguće bez ukupnih sociološko-ekonomsko kulturnih (ne)prilika. Nestanak stripa sa kioska,

razjedinjenost tržišta, insistiranje „jezičkih čistunaca“ na uniformisanom pismu i niz drugih nekomercijalnih razloga uticao je da scena krajem devedesetih gotovo nestane.
Opstanak „Stripoteke“, „Politikinog zabavnika“ te vitalnost alternativne i fanzin scene dao je veštačko disanje kojim se preživelo do danas. Obnavljanje festivala, pojava novih izdavača i, pre svega, uspeh naših crtača u inostranstvu, revitalizuje strip kao normalnu umetničku disciplinu. Novi autori, standardizovanje izdanja i češće pojavljivanje stripa na ozbiljnim kolektivnim izložbama definitivno je vratilo strip na mesto koje zaslužuje.
Studentski kulturni centar Novi Sad izdavaštvom, strip manifestacijama i učešćem na dešavanjima u okruženju etablirao se kao kuća koja promoviše strip koji istražuje na scenariju, formi i crtežu i pokušava devetu umetnost približiti vremenu u kojem nastaje.
Jovan Gvero SKCNS

Pin It