nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

2 - 5. april
11 Salon plakat konkurs  SRP 316 x 480 1 1000pxmultimedijalna prezentacija / KONKURS 2013
Međunarodni salon stripa, kao vodeći program redakcije Srećne galerije SKC Beograd, doneo je u proteklih 10 godina,  jedinstven i dragocen sadržaj izlagačkog, filmskog i tribinsko-edukativnog programa devete umetnosti na nivou evropskih i svetskih festivalskih scena.


U prvih deste godina na Međunarodnom salonu stripa takmičilo se preko 1500 strip autora iz preko 50 zemalja sveta. Od njih oko 500 u kategoriji takmičara do 15 godina. Salon je tako postao najmasovniji i najveći strip događaj u Srbiji, i jedan od najznačajnijih festivala devete umetnosti u regionu. Popularizujući umetnost vizuelne naracije posredno je uticao na porast domaćeg izdavaštva, ohrabrujući izdavače, čitaoce i aktere strip scene na kojoj, po njegovom uzoru, u okruženju počinju da se osnivaju slične tradicionalne  manifestacije.
Pored mnogobrojnih gostiju na dosadašnjim salonima – eminentnih svetskih autora,  na proslavi svog prvog jubileja, Salon je prošle godine domaćoj publici prestavio i dva, na svetu najznačajnija, autora andergraund stripa,  Roberta Kramba i Gilberta Šeltona.
Uz nemale organizacione napore i znatna finansijska ulaganja u poslednje četiri godine, uspeli smo da održimo i unapredimo festival u želji da na međunarodnom nivou, na jednom mestu saberemo neosporne kvalitete stripa i ovakvim događajem, devetu umetnost udostojimo elitištičkog nivoa, što ona sama po sebi i zaslužuje.

Pin It