• 1.jpg
  • 3.jpg
  • 4.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg

as13petak, 5. april u 21.00 velika sala

Nastupaju: DECOKVARITELJI (Niš) RAGMAN (Novi Sad) TELEPORT (Beograd) KAMIKAZE (Beograd) XANAX (Beograd) E-PLAY (Beograd)


decokvaritelji2DECOKVARITELJI (Niš)
bend koji svira „rage against the chili bizkit“ pravac. Njihove pesme bave sekritikom društva, kritikom današnje bezmoralnosti, ali ne samo kritikama već i stvarima koje ovaj život čine lepim i posebnim. Osnovani 2007/08. (Pavle i Đorđe), a od kraja 2009. pridružili su se Luka, Janko, Pera i Milan. Zbog kvaliteta muzike i pesama već su poznati u Nišu, ali i šire…

 

 

 

 

ragman 088RAGMAN (Novi Sad)
Novosadski rock'n'roll trio „Ragman“ oformljen je 1997. godine i jedinstven je u svom muzičkom izrazu. Neguje zvuke šezdesetih upakovanih u furioznu punk izvedbu karakterističnu za sedamdesete godine prošlog veka. Melodije „Surf“ stila, isprepletane surovim gitarskim rifovima ostavljaju snažan utisak, nudeći slušaocima jednostavnost kao jedini izlaz iz savremenih muzičkih stramputica. Drugi album „Ragman tell mo tales“  objavio je SKC Novi Sad 2007. godine. Učestalim nastupa u zemlji i inostranstvu  bend je na nezavisnoj alternativnoj sceni postigao znatne uspehe. Ragman je nastupao u Bosni, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj i Srbiji, te okupio zavidnu masu obožavalaca. Jašući na ovom talasu „Ragman” je krajem 2008. ispalio još jedan album pod nazivom „Wrong Side OF The Bottle“, takođe objavljen od novosadskog SKC-a koji je naišao na izuzetnu dobrodošlicu kod domaće kritike. Ovde je bend već pronašao sopstveni, originalni i veoma prepoznatljivi muzički izraz. Tada je postalo jasno da je ovaj trojac poseduje izuzetnu stvaralački potencijal najviše zahvaljujući činjenici da su članovi  benda od početka devedesetih godina prošlog veka bili prisutni na nezavisnoj domaćoj sceni i ispekli svirački zanat. Gitarista Dimitrije Ćurčić vodio je bend UMT, dok je bubnjar Mladen Urdarević svirao u novosadskoj „Koroziji“, UMT-u i kameničkom DMT-u. Hugo Nemet, basista i idejni tvorac sastava, savršeno je uklopio svoje blues'n' rock melodije sa žestokim impulsom koji su Ćurčić i Urdarević doneli u miraz bendu. Kada se sve to pomešalo sa Nemetovim kompozicijama i prepoznatljivim bas deonica stvoren je jedinstven zvuk „Ragmana“. Nedugo po izbacivanju trećeg albuma, krajem 2009. bend se oprobao u pisanju pesama za potrebe predstave „Parke“ igrane na repertoaru Zrenjaninskog pozorišta. „Ragman“ je i ovde pokazao kako ume i namenski napraviti prepoznatljivu muzičku podlogu koja po kvalitetu neće zaostajati za autorskim radom benda viđenim na albumima. Krajem 2011. bend napušta gitarista Dimitrije i odlazi da živi u inostranstvo. Njegovo mesto zauzima Vojin Navalušić (Corrosion, The Mess), a sastavu se pridružujei Boris Sterle (Moonshine, The Detonators). Svoj prvenac, pod nazivom „Clock Strikes Twelve“ bend je objavio 2006. godine pod „Creative Commons“ licencom, omogućavajući time potpuno besplatan pristup i download njihovog izdanja, Ovaj, kao i naredni albumi „Ragmana“, snimljen je uživo što je ujedno postalo i zaštitni znak benda. Usledila je turneja sa američkim sastavom „The Sirenes“ po Srbiji.
Danas „Ragman“ svira kao četvorka i priprema materijal za četvrti album koji će najverovatnije biti objavljen na jesen. SKC Novi Sad ima 66 muzičkih CD izdanja mladih alternativnih bendova. Jedan od njih jeste i sastav „Ragman“ čija su dva albuma izašla upravo u produkciji SKC Novi Sad.

teleportTELEPORT (Beograd)
Grupa je nastala polovinom 2010. godine i njeni članovi su: Beba i Alisa – vokali, Laza – bas, Dejan – bubanj, Đura – gitara i vokal
Zvuk benda okarakterisan je kao psihodelični rok sa raznim primesama i bend je do sada imao više uspešnih klupskih nastupa po Beogradu i regionu. Snimljen je i materijal za album koji će se pojaviti uskoro pod nazivom „Dobra dimenzija“.
 

 

 


PLAKAT KAMIKAZE 04KAMIKAZE (Beograd)
...„Iz prastare civilizacije sa ruba vremena u današnje vreme poslat je trio Akima, Makira i KajaSan da upozori čvečanstvo i spreči sve neminovniji kraj sveta. Vaspitani u bušido tradiciji, trenirani za najveće poduhvate, ovi neustrašivi samuraji uhvatitiće se u koštac sa svim demonima današnjice, koji truju i uništavaju planetu da bi pokušali, i po cenu smrti, da spasu beslovesno čovečanstvo od uništenja.
Oni vladaju jezikom prirode, razumeju njene težnje i potrebe i zadatak im je da razbludne ljude spreče da naprave fatalnu grešku i unište svoje jedino okruženje.“

 

 

XanaxXANAX (Beograd)
„Xanax“ je beogradski bend koji je koncertno aktivan od 2009. Bend su osnovali Sana Garić (vokal, synth), Vladimir Krakov (gitara), Ninoslav Filipović (bas) i Dejan Milojević (bubanj), a bendu su se kasnije pridružili Nebojša Mrđenović (semplovi) i Borko Borac (saksofon). Nova ritam sekcija dolazi u bend krajem 2011. i čine je basista Dušan Zdravković i bubnjar Miroslav Ćatić.
„Xanax“ je spoj gitarskog zvuka sa elektronikom i elementima dub-stepa i trip hopa. Bend je u maju mesecu 2012. izdao svoj debi album pod nazivom „Ispod površine“.
Članovi benda su: Sana Garić - vokal, synth; Dejan Stanisavljević- synth, programming; Vladimir Krakov - gitara; Miroslav Ćatić - bubanj; Dušan Zdravković - bas; Nebojša Mrđenović - semplovi.

153 E-play   krov Beogradjanka photo by Aleksandar ZecE-PLAY (Beograd)
Sastav „E-play“ najavljuje svoj četvrti studijski album koji će se u prodaji naći tokom 2013. godine. Na novom celom albumu svoje umeće na bubnju pokazao je beogradski bubnjar Goran Ljuboja poznatiji kao Trut. Saradnja  sastava „E-play” i Truta počela je pre godinu dana kao spontani sešn koji je nakon određenog perioda, na obostrano zadovoljstvo, prerastao u novi album grupe „E-play“.
Povodom ove saradnje basistkinja benda Maja Cvetkovic izjavila je:  
„Saradnja sa Trutom došla je potpuno spontano, samo smo svirali i svirali u prostoriji bez ikakvog plana i opterećenja, a pesme su same izlazile. Radovati se svakoj probi stvarno je fenomenalan osećaj. Trenutno smo u studiju i dovršavamo album koji jedva čekamo da izađe.“ „E-play“ trenutno promoviše svoj drugi singl pod nazivom „ILUZIJA“ koji će se naći na novom albumu.
Pridružite se romantičnoj vožnji kroz  „Iluziju“  koju je svojim klavirskim deonicama obogatio niko drugi do čuveni  Matija Dedić.
„Još na probi javila se ideja da bi bilo super da ubacimo klavir, i kada sam pozvala Matiju Dedića da gostuje,  moram da priznam da nisam bila sigurna kako će on reagovati pošto nam  se stilovi dosta  razlikuju.  Međutim, on je oduševljeno prihvatio poziv i svojim kreativnim uplivom  neverovatno je doprineo pesmi.  Pesma je prosto zaplesala sa klavirom,  pogotovo na njenom kraju.“  -  izjavila je povodom ove saradnje Maja Cvetković
Članovi grupe „E-Play“  Biljana Todorovski,  Goran Ljuboja Trut,  Danilo Nikodinovski i Maja Cvetković sa ponosom najavljuju svoj nastup u SKC-u 5. aprila 2013. godine.

Pin It