nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

as132 - 9. aprila

KUTIJAizložba printova, slika i gravura na kliritu
Izložbu čine tri segmenta - digitalni print sa porukama, vertikalnim nizovima reči, komentarima publike  kojima je galerijski prostor oblepljen, izmenjen. Pozadina od reči nastala je nakon sprovedene ankete  gde su posmatrači opisivali svoj život i život svoje zajednice  u nekoliko suštinskih termina. Print vizualizuje duh današnjeg vremena, izgubljenog čoveka u obilju informacija, kodova, brojeva, reči i rezultat je interakcije između autora i publike gde je posmatrač uz radove dodatno senzibilisan ponuđenim upitnikom.


1Drugi segment jeste zidna instalaciju koju čini 50 crteža i slika na papiru uramljenih u ram kutije čime se oni oprostoruju, postajući trodimenzionalni objekti. Ova  instalacija rezultat je hibridnog procesa  ukrštanja lične ikonografije/slika proisteklih iz dosadašnjih vizuelno-istraživačkih projekata sa slikama/delima i simbolima drugih umetnika. Na ovim radovima na jednom mestu susreću se i sučeljavaju simboli raznih kultura, civilizacija, mitologija i ideoloških sistema stvarajući nove odnose i njihova tumačenja. Ovaj sintetički proces proistekao je iz shvatanja istorije kao jednog kružnog procesa u kojem je sve međusobno uslovljeno i povezano. Radovi postaju mesta preispitivanja lične, društvene i civilizacijske istorije i na taj način oni, kao most između nekad i sad, podvlače stalnost koja postoji u ljudskom ponašanju.
Treći segment čine  svetlosni crteži na kliritu. Fragmentarni duh nove ere reflektuje se prikazom svedenih crteža i slika ljudskog tela i njegovih delova (očiju, šaka, glava). Ali u tom svetu satkanom od „patterna“ ljudskih tela i njegovih fragmenata smeštena je u sam njen centar, monumentalna figura čoveka.
Jelena TrajkovicJelena Trajković (Kraljevo, 1980). Magistrirala  je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer slikarstvo u klasi prof. Čedomira Vasića. Tokom studiranja sticala je znanja i u klasama prof. Anđelke Bojović i prof. Slobodana Roksandića. Student doktorskih umetničkih studija na FLU u Beogradu. Član je ULUS-a. Priredila je 18 samostalnih i preko 70 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada iz oblasti vizuelnih umetnosti.  Angažovana je na Fakultetu umetnosti u Nišu u zvanju asistenta na odseku likovnih umetnosti.

Pin It