nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak, 2. april u 19.00 Galerija SKC Novi Beograd
as13Za ovu treću bijenalnu manifestaciju konkurisalo je preko 250 autora iz Srbije, Grčke, Bugarske, Poljske, Makedonije, Francuske, Slovenije, Bugarske, Republike Srpske, BIH, Hrvatske, Crne Gore. Brojni pristigli radovi govore o zainteresovanosti umetnika za ovu klasičnu tehniku i želji da pokažu  njene mogućnosti. Svu poetičnost bojenog tonaliteta dobijamo zahvaljujući efektu prelivanja uz pažljivo odabrane pigmente i  kvalitetnom papiru uz umetničku inspiraciju koja vodi mekane četke.


Nekada je akvarel služio kao skica po kojoj će se kasnije izrađivati slika u drugim tehnikama, ali je dokazao svoju vrednost kao samostalno slikarsko delo. Razvojni put može se pratiti još od starog Egipta što govori o tradiciji i uz određene oscilacije u popularnosti, a održao se i danas kao jedna od najlepših i najsenzibilnijih likovnih tehnika.  On može da bude kroki, skica, fragment ili beleška, ali i faktografija jednog vremena. Nije samo pejzaž ili mrtva priroda opredeljujući motiv, potpunu težinu umetničkog dela daje kombinacija apstraktnih ili oniričnih pojmova, fantazmagorično ili iracionalno sagledavanje stvarnosti do duhovitih ili ironičnih misli.
Ovaj put,  tročlani žiri III Bijenala (Vesna Todorović, ist. umetnosti, Vlasta Nikolić, slikar i ist. umetnosti i jedan od tri nagrađena na II Bijenalu i Ljiljana Subotić, ist. umetnosti ) imaće izuzetno težak zadatak da od velikog broja dobrih radova izaberu tri najbolja.
Ljiljana Subotić, istoričar umetnosti i autor Bijenala

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It