• 3.jpg
  • 4.jpg
  • 2.jpg
  • 5.jpg

3. april u 18:00 mala sala
mladi pisci iz Republike Srpske ili BL in BG
Učestvuju: Tanja Stupar Trifunović, Tatjana Bijelić, Lana Bastašić, Berislav Blagojević, Radomir R. Mitrić i Danko Komljen (realizacija: V. Kapor)

Pisci  različitih poetika koji u svojim radovima različito tretiraju vrijeme i okolnosti u kojima žive, neki su na tragovima postmodernizma, drugi se oslanjaju na tradiconalnu liniju srpske poetike, treći su neoavangardisti, neki ili neke flertuju s feminizmom, ali zajedničko im je što pokušavaju u poetiku unijeti pečat vremena koje ih je, htjeli to oni ili ne, snažno obilježilo.
Uglavnom, rade ono što se podrazumijeva: misle globalno i đeluju lokalno jer su na to osuđeni, ali odnedavno su počeli da vade i biometrijske pasoše.
Tatjana Bijelić je profesor na Filološkom fakultetu, Lana Bastašić je diplomirala na Komunikologiji i na Filološkom,  Radomir Mitrić je asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci, Berislav Blagojević je magistar geografije koji proizvodi zaštitnu opremu na radu, Dane Komljen je netom diplomirao na FDU i sad je friški režiser, Tanja Stupar Trifunović je bibliotekarka, postdiplomac na Nauci o književnosti, majka  maloljetnog djeteta i urednica ''Puteva''.

Pin It