nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

3. april u 18:00 mala sala
mladi pisci iz Republike Srpske ili BL in BG
Učestvuju: Tanja Stupar Trifunović, Tatjana Bijelić, Lana Bastašić, Berislav Blagojević, Radomir R. Mitrić i Danko Komljen (realizacija: V. Kapor)

Pisci  različitih poetika koji u svojim radovima različito tretiraju vrijeme i okolnosti u kojima žive, neki su na tragovima postmodernizma, drugi se oslanjaju na tradiconalnu liniju srpske poetike, treći su neoavangardisti, neki ili neke flertuju s feminizmom, ali zajedničko im je što pokušavaju u poetiku unijeti pečat vremena koje ih je, htjeli to oni ili ne, snažno obilježilo.
Uglavnom, rade ono što se podrazumijeva: misle globalno i đeluju lokalno jer su na to osuđeni, ali odnedavno su počeli da vade i biometrijske pasoše.
Tatjana Bijelić je profesor na Filološkom fakultetu, Lana Bastašić je diplomirala na Komunikologiji i na Filološkom,  Radomir Mitrić je asistent na Filološkom fakultetu u Banjaluci, Berislav Blagojević je magistar geografije koji proizvodi zaštitnu opremu na radu, Dane Komljen je netom diplomirao na FDU i sad je friški režiser, Tanja Stupar Trifunović je bibliotekarka, postdiplomac na Nauci o književnosti, majka  maloljetnog djeteta i urednica ''Puteva''.

Pin It