nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak 1. april u 20:30 novi prostor
---_0001Prezentacija on-line Arhive SKC-a povodom 40 godina rada Studentskog kulturnog centra.
Učestvuju: Biljana Tomić, voditeljica Informativno-dokumentarne službe SKC-a od 1972-1976, du­go­godišnja urednica Likovnog programa SKC-a i stalna on-line konsultantkinja Arhive na dešifrovanju gra­­đe, Božidar Zečević, urednik

Filmforuma i Proširenog pozorišta SKC-a koji je jednom pomogao da se identifikuje veliki broj nesigniranih snimaka, Miroslava Zelenika, sekretarica i prva službena dokumentaristkinja SKC-a koja je kasnije pomagala na klasifikaciji press-clipinga, Vojislav Pleskonjić, najkorisniji saradnik Arhive SKC-a ikada, koji je radio na rekonstrukciji baze podataka za period 1971-1990, Natalija Jokasović, saradnica na prikupljanju građe za Likovni program, Ljubinka Gavran, bibliotekarka i aktuelna dokumentaristkinja SKC-a, Vladimir Pantelić, web-master SKC-a, Jasmina Pu­carević, dizajnerka i podrška za sve, Srđan Veljović, fotograf, i autorka projekta - Dragica Vukadinović, urednica Dokumentacionog programa.  
* Ministarstvo kulture Republike Srbije, putem Konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti zaštite kulturnog nasleđa i bibliotečke delatnosti u 2010. godini, obezbedilo je deo sredstava za digitalozivanje foto-negativa.
**Arhiva SKC posebnu zahvalnost duguje Mileni Dragićević Šešić i Branku Vučićeviću koji su svojim preporukama tokom protekle decenije na brojnim konkursima za dodelu sredstava podržavali različite varijante projekta za digitalizovanja Arhive SKC-a, kao i Marku Draškoviću, Milošu Brunu i Francu Presetniku, koji su tokom civilnog služenja vojnog roka u SKC-u nesebično doprineli da se neki od bezizglednih poslova ipak završe.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1   

Pin It