• 4.jpg
  • 5.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

petak 1. april u 19:15 mala sala i ulaz
malasala-NevenaKocicArhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu
Voditeljka kurseva dr Nataša Teofilović
Izložba traje do 4. aprila.
Radovi studenata:
Kurs 1:

Nevena Kocić, Danijel Pavić, Marko Krstić, Dimitrije Radosavljević, Milan Kalapiš, Sonja Dimčić, Ksenija Radovanović, Slavko Vukmirović, Đorđe Krsmanović.
Kurs 2: Danka Stanković, Nataša Stanaćev, Aleksandar Lalović, Ilija Janićijević, Jelena Brajković, Darko Kadvanj, Nikola Ivković.
Kurs 3: Nemanja Zimonjić, Nikola Stevanović, Jovana Pavić, Vuk Koković, Nikola Stepković i Nikola Ivković, Danijel Pavić, Nevena Kocić, Goran Maksić, Vuk Stanković, Aleksandra Jevtović.
Na stepenicama prema maloj sali, ispred i u njoj će biti printovima predstavljen izbor ispitnih radova iz izbornih predmeta Digitalne animacije 1, 2 i 3, sa prve i druge godine master studija. Ti radovi su rađeni na Softimage|XSI koji se sada zove Autodesk|Softimage i spada među vodeće aplikacije za 3D karakter animaciju, vizuelne efekte, vizuelizacije i video igre. Obuka u ovako kompleksnom softveru studentima daje veoma širok opseg znanja primenljiv u različitim disciplinama – od filmske i reklamne industrije, industrije video igara, arhitektonskih vizuelizacija i animacija, do naučno istraživačkih projekata, kao i samostalnih umetničih radova. Pored ovoga, cilj kurseva je da se studenti upoznaju sa logikom procesa rada u 3D aplikacijama i da im se dâ šire znanje primenljivo i izvan konkretnog softvera. Tema Kursa 1 su stilizovani humanoidni karakteri i kurs ima za cilj izdvajanje, naglašavanje specifičnih karakternih osobina, a akcenat je na prepoznavanju karakterističnog gesta ili pokreta. Tema Kursa 2 su karakteri koji za kretanje koriste celokupno telo (ribe, na primer), a ne udove, odatle se za animaciju i dizajn analiziraju bića koja se kreću kroz fluide. Tema Kursa 3 je metafora čoveka ili čovek kao metafora, izražavanje njegovog karaktera kroz glumu, odnosno animaciju govora i mimike; cilj trećeg kursa je da studenti nauče kako da se jasno izraze kroz virtuelne dvojnike.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1  

Pin It