nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

petak 1. april u 19:15 galerija SKC
1Međunarodna izložba 65 članova ULUBIH-a
Izložba traje do 14. aprila (realizacija: N. Brkić i A. Stanojević).

Na izložbi „Mali format“ članovi ULUBIH-a predstavljaju se Beogradu najnovijim radovima. Stručna komisija Udruženja izabrala je dela autora različitih likovnih usmerenja,

već afirmisanih umetnika i dugogodišnjih stvaralaca, ali i studenata. Koncepcija `malog formata` podrazumeva raznorodne poetike izlagača koje nas u svojoj interakciji drže budnima, dok njihovi mikrosvetovi stvaraju jedan živi organizam koji komunicira s posmatračem.
„...Našavši se pred neujednačenim mozaikom postavljene izložbe, pogled nam `skače` s jednog djela na drugo, upijajući šarenilo onoga što je pred nama. Grafički listovi, slike, crteži, skulpture, objekti… rukopisi i ideje opet šareni-svježi, intrigantni, nedorečeni, ponovljeni. Htijenja i mogućnosti osciliraju.
Apstraktno nalazimo u različitim vidovima-lirskom, organskom, ekspresivnom, geometriziranom, gestualnom. Figuracija negdje konkretna, drugdje se samo pomalja. I nju prate igre boje, strukture, teksture, suživot materijala koji je tvore.
U nekolicini radova uočljivo je eksperimentisanje čistim likovnim elementima, ali i njihovo svođenje na najelementarnije, značenjsko. Prepliću se klasični, enformelistički, metafizički, ekspresionistički, nadrealistički, minimalistički, konceptualni i postmodernistički svjetovi.
Idejni kontekst odnosâ unutar likovnog đela ponegđe je vrlo čitljiv. Katkad, pak, osjećamo prevagu emotivnog koje ga determiniše u svojoj pojavnosti. Pokušavamo dalje osjetiti impulse koji izbijaju iz tkiva izloženih djelâ...“   Ema Mazrak

Pin It