nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

utorak 13. april u 19:00 mala sala

AS10izložba
Stelarc (Australija): Street Suspension, print
Mo David Gallery - Over E. 11 Street, East Village, NY 1984; Photographer- Nina Kuo. “Street Suspension” je izvedena bez dozvole grada ili policije. Ovo je iziskivalo neophodnu pripremu iz privatne sobe na 4. spratu.

Kabl je bio zategnut odatle do zgrade na suprotnoj strani ulice. Kada je telo bilo zakačeno, sprava za povlačenje je pomagala da se telo pomoću kabla pomera od prozora i zaustavi na pola puta iznad ulice. Događaj je trebao da traje 30 minuta, ali ga je policija zaustavila nakon 12 minuta.
Ron Athey (Velika Britanija/SAD), „Ecstatic“, print
Pokrenut sam poigravanjem smrću posle koje, u stvari, nije poigravanje, već nešto što većina mojih performansa čini: korišćenje nečega što je ’realno iskustvo’ koje stoji u ime nečega što je suviše dovršeno da bi bilo ponovljeno. Stvaranje ekstatičnog pokreta i artikulisanje smrti uzdrmava oboje: maskiranje kao ’granično’ iskustvo i odlaganje neizbežnog.
Kira O’Reilly (UK),Wet Cup (2000),Photography manuel Vason.
Palash Bhattacharjee (Bangladeš), „Sixer“, video performans
Vreme igre je ograničeno. Potrebna je šestica, pobeda je očigledna ako dobijemo šesticu iznova i iznova. Ako smo ubeđeni u pobedu postoji još više iščekivanja. Zato je u igri potrebno osvojiti šesticu.
+ Foto dokumenti perfrmansa iz Arhive SKC-a: Slobodan Era Milivojević, Ilija Šoškić, Joseph Beuys, Ulrike Rosenbach, Gina Pane, Dragoljub Raša Todosijević, Marina Abramović, Marina Abramović/Ulay, Zoran Popović, Gabrijel Savić Ra, Maja Popović, Adina  Bar-On, Maja Popović, Juniper Perlis, Grupa KVART, Nela Antonović, Alastair MacLennan, Marco Nektan, Jovana Dimitrijević, VojislaV Radovanović, Grupa GODO, Franko B, Marisa Carnesky

gallery1 gallery1 gallery1

Cuckold 6 pt1

Pin It