• 4.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg
  • 5.jpg

13 – 20. april otvaranje: utorak, 13. april u 19:00

AS10fotografije
Izložba pod nazivom “Life by legs” donosi tridesetak fotografija formata 45x50cm, nastalih kao rezultat umetnikovog istraživanja u protekle tri godine na raznim lokacijama, uglavnom u Beogradu. Umetnički pristup je dokumentarog karaktera, a u koncepciji projekta primećuje se umetnikova koncentrisanost na glavni motiv –

noge u situacijama u kojima se on (motiv) nalazi ili zatiče u ophođenju. Ova kolekcija "live" fotografija ima za svrhu da dočara naš odnos prema nogama, naš izbor gde ćemo kročiti i šta obuti uz lični umetnički izraz fotografa. Autor navodi: “Izložbom se obeležava kraj jednom traganju za odgovorom na pitanje: da li nam noge govore nešto o nekome? Raznovrsnost snimljenih fotografija prezentuje individualnost ljudi koje sam sretao, na koje sam nailazio ili jednostavno ljude koje sam tražio, a toga nisam ni bio svestan. Ovim fotografijama sam pokušao da prikažem rezultate tog traganja, da noge, stopala, nokti, čarape, cipele, patike, mogu biti izraz stanja nečije duše, pa i njihova socijalno-psihološka slika.”
Danilo Peternek (1983. Beograd), završio je Višu grafičku školu u Beogradu. Radio je kao fotograf u dnevnim listovima "Politika" i "Glas javnosti", nedeljniku "Evropa", "Plejboju", beogradskom e-portalu "nadlanu.com", magazinu "Sanoma". Od 2007. radi u novinskoj agenciji “Tanjug", agenciji "Demotix" i magazinu "Belguest". Od 1999. godine učestvuje na većini izložbi fotografije u organizaciji Foto saveza i, posebno, Foto kluba Beograd, na Foto konkursu Mercedes-Benz Srbija, Beograd, 2006, na Međunarodnoj  izložbi novinske agencije Beta, Beograd 2008. Dobio je više nagrada i priznanja iz domena fotografije.

gallery1 gallery1 gallery1

Pin It