• 4.jpg
  • 5.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

13 – 25. april otvaranje: utorak, 13. april u 19:00
AS10Izložba planova, projekata i prostornih instalacija povodom Svetskog meseca pejzažne arhitekture.

Širom sveta udruženja pejzažnih arhitekata tokom aprila predstavljaju svoju profesiju i njen doprinos u stvaranju i očuvanju životne sredine i održivog sutra. April ove godine za pejzažne arhitekte u Srbiji,

međutim, nosi i dodatnu simboličku sadržinu, budući da se  tokom meseca slavi i 50 godina postojanja Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu i 90 godina rada Šumarskog fakulteta.

Kao vid kreativnog doprinosa obeležavanju tih događaja, Udruženje pejzažnih arhitekata Srbije, Odsek za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta i  PUPA (Podmladak udruženja pejzažnih arhitekata Srbije), uz pomoć tima SKC-a i učenika srednje škole Drvoart iz Beograda, pripremili su i ovu izložbu koja predstavlja ujedno i prikaz profesionalnih dostignuća i demonstraciju kreativnosti u primeni postupaka pejzažne arhitekture.
Cilj izložbe je predstavljanje kompleksne profesije pejzažne arhitekture koja - kroz planiranje, uređivanje, upravljanje predelima, kulturnim i prirodnim dobrima, održivi dizajn prostora i ekološki inženjering - obezbeđuje zdravo okruženje za današnje i buduće generacije. Biće izloženi radovi profesionalaca, radovi iz projekata međunarodne saradnje, kao i nagrađeni studentski radovi. Pored toga, studenti pejzažne arhitekture, u okviru PUPA-e, postaviće interaktivne instalacije u prostoru galerije kao i ispred SKC-a. Tokom trajanja izložbe biće organizovano predavanje na temu ‘Globalno zagrevanje – pejzažna perspektiva’.

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

Pin It