nivo nivo nivo nivo nivo nivo

Last Thrill

sastavljen je od iskusnih muzičara koji više od dve decenije sviraju na beogradskoj sceni (Eyesburn, Good eye closed ...) Kaja, bass, Nikola, gitara, J.J., vokal i Boske, bubanj

Popečitelji

na svojim koncertima promovišu singlove „Kroz“ i „Bum!“, sviraju muziku sa dosadašnjih izdanja i uredno iznenade publiku nekim novim numerama. Braći Furunović se, nakon skoro 20 godina, ponovo pridružio Ivan Cvetković koji je bio prvi bubnjar u ovom bendu

E-Play

je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne - atmosferične gitare, ovaj bend veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Trese. Lupa. Udara.

oja (Disciplin A Kitschme, ovog puta solo gitara+ vokal), Švaba (Električni orgazam, The Restless, bas+ vokal) i Vul (Disciplin A Kitschme, bubnjevi + vokal). Prateće vokale obezbeđuju Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless)

Jarboli

Na koncertima Jarbola stvara se osećaj zajedništva i komunikacije između publike i muzičara, vazduh postaje gust od nabijene energije i pozitivnog osećaja koji traje dugo posle završetka koncerta.

Rain Dogs

Fantastični beogradski tribute to Tom Waits bend sa tradicijom dugom više od jedne decenije, Waitsovu muziku drži „u malom prstu“, a zahvaljujući unikatnoj interakciji s publikom i odličnoj interpretaciji, Dogsi pune beogradske klubove stvarajući svojevrstan muzičko/poetski performans.

Pomalo arbitrarno, pomalo simbolično, najverovatnije adekvatno, kao vremenske odrednice za početak i kraj novog talasa u SKC-u uzete su dve velike manifestacije, odnosno dva koncerta: koncert grupe Kosmetika (održan 1977. godine u velikoj sali SKC-a, na 6. Aprilskim susretima, poslednjim Susretima iz prve serije legendarnog festivala proširenih medija) i grupni koncert bendova (održan 1989. godine na platou ispred glavnog ulaza u SKC, u okviru manifestacije „Majski projekat“ kojim je poslednji put na ovim prostorima obeležen Dan mladosti). U prilogu su hronografije realizovanih programa u pdf formatu onih redakcija čija je programska praksa, odnosno politika bila značajno, ako ne i u celini obeležena duhom novog talasa. Kontekstualne hronografije programskih celina Festivali - velike manifestacije, Spoljni program, Rock program, Likovni program, Teatar, Srećna galerija i DNK priredila je Dragica Vukadinović.

Pin It